Taiwansk selskapssjef avhørt etter eksplosjoner i Libanon

3 hours ago 6



Minst ni personer ble drept og nesten 3000 skadet da personsøkere som tilhørte medlemmer av Hizbollah detonerte samtidig.

fredag 20. september kl. 02:42

Presidenten og grunnleggeren av det taiwanske personsøkerselskapet Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, ble torsdag kveld avhørt av påtalemyndigheten i Taipei, melder Reuters.

Hsu ble løslatt etter avhøret, som varte til sent på natt. Han har uttalt at Gold Apollo ikke produserte personsøkerne som ble brukt i angrepet i Libanon, men at de ble produsert av et selskap i Budapest kalt BAC, som har lisens til å bruke Gold Apollos merkevare.

Bilder av ødelagte personsøkere analysert av Reuters viste imidlertid et format og klistremerker på baksiden som stemmer overens med personsøkere produsert av Gold Apollo.

Taiwanske myndigheter sier de etterforsker saken, og politiet har gjennomført flere besøk hos Hsøs selskap i New Taipei.

Minst ni personer ble drept og nesten 3000 skadet da personsøkerne detonerte samtidig tirsdag. Ifølge en høytstående libanesisk sikkerhetskilde og en annen kilde ble eksplosivene i enhetene plantet av den israelske etterretningstjenesten Mossad.

Hizbollah har sverget å gjengjelde angrepet, mens Israel ikke har tatt på seg ansvaret for detonasjonene.

Read Entire Article