Svarer kritiker: Jeg synes de grønne sofaene på Radiumhospitalet er nydelige å sitte i

3 hours ago 2



Pernille Antonsen Guttormsgaard Foto: Privat

Det nye sykehuset har vært et stort løft for meg som pasient.

Publisert: 22.10.2024 14:29

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Svar til innlegg 20. oktober om ubehagelige møbler på Radiumhospitalet.

Jeg er selv pasient med (foreløpig) uhelbredelig kreft og bruker Radiumhospitalet ofte. Jeg synes de grønne sofaene er nydelige å sitte i.

Jeg pleier å ta av meg skoene og lene meg godt inntil den ene veggen. Da føler jeg meg innkapslet i min egen verden. Godt å stenge sykehusopplevelsen ute. Sofaene er også støyreduserende med sine høye vegger.

Og stresslessene som noen i kommentarfeltet savner, står jo inne på venterommene i de ulike avdelingene og i behandlingsrommene.

Foto: Faksimile, Aftenposten 20. oktober

Jeg synes det nye sykehuset har vært et stort løft for meg som pasient og min psykiske helse. Luftig, med mange «gjemmesteder». Og genialt at vi kan få beskjed på SMS når det er vår tur i den ofte lange blodprøvekøen. Så kan vi finne et sted for oss selv mens vi venter. Det er også en stor kantine med masse sunn og god mat. Og så finnes Pusterommet med eget hvilerom og sofaer.

Samtidig forstår jeg at vi har ulike opplevelser av et sykehus. Kreft er en sammensatt diagnose som gir veldig ulike og individuelle behov.

Read Entire Article