Slik fikk kunden 72.000 kroner for å rydde

2 hours ago 3



Thomas Fehn (t.v.) hjelper kundene med å finne verdien på gullet som er funnet frem. Han mener folk blir overrasket av verdiene.

Thomas Fehn (t.v.) hjelper kundene med å finne verdien på gullet som er funnet frem. Han mener folk blir overrasket av verdiene. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Kundene strømmer til hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter for å selge gamle gullsmykker, sølvtøy, luksusklokker og mynter, som ofte har vært gjemt og glemt. «Rotet» ditt kan være verdt en liten formue, samtidig som du bidrar til gjenbruk.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Vi har kunder som er innom med alt fra gamle smykker, gull, sølvtøy til postkort, mynter, pokaler, medaljer og sedler. Vi opplever til stadighet at folk blir overrasket over hva ting faktisk er verdt, spesielt hvor mye penger man kan tjene på mindre mengder gull, sier Thomas Fehn, daglig leder hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter.

Og nå er det høye priser på gull og mye å tjene.

Han og Ryan Nichols ønsker velkommen til Aladdin på Strømmen. Siden dørene åpnet for seks år siden har Aladdin utvidet, og bedriften har i dag også butikker i Drammen, Fredrikstad, Hamar og Elverum.

– Vi merker at jungeltelegrafen er viktig. Folk kommer hit, får en god opplevelse og forteller til dem rundt seg. Og da begynner flere å gå gjennom egne ting for å se etter verdier, understreker Nichols.

For vi har alle den roteskuffen, den esken som har stått urørt i årevis eller ting og tang på loft eller i kjelleren som bare ligger og støver. Men hva er tingene egentlig verdt?

Ryan Nichols (t.v.) og Thomas Fehn forteller at flere jakter etter skatter i eget rot når de hører hva folk får for det de selv finner.

Ryan Nichols (t.v.) og Thomas Fehn forteller at flere jakter etter skatter i eget rot når de hører hva folk får for det de selv finner. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Mer verdt enn man tror

Fehn og Nichols opplever stadig mye glede i butikkene sin. Ofte fra folk som gjerne ikke skjønner omfanget av verdiene de sitter på.

Fehn forteller at de hadde et par innom som ryddet i et dødsbo. I utgangspunktet hadde de leid en varebil for å tømme boligen og det meste skulle kastes, men de tok med seg noen gjenstander. I en eske fant de sølvtøy og gullgjenstander, som de tenkte kanskje var verdt å sjekke ut.

– Der var det verdier for 72.000 kroner. Det hadde de ikke forventet, sier Fehn.
I Fredrikstad er det disse lokalene som venter kundene.

I Fredrikstad er det disse lokalene som venter kundene. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Det plinger i døren og inn kommer et par. I hånden har de noen enkle gullsmykker.

Nichols tester og konkluderer. Dette er gull. Paret smiler fornøyd i det de går ut av butikken. 2.000 kroner fikk de for smykkene.

– Vi er opptatt av transparens og ærlighet. Det er en grunn til at vi har opparbeidet oss mange kunder og driver god butikk etter fire år, påpeker Nichols.

Det er flere sentrale lokasjoner på Østlandet for Aladdin. Her fra butikken i Drammen.

Det er flere sentrale lokasjoner på Østlandet for Aladdin. Her fra butikken i Drammen. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Nøyaktig testing av gull og sølv

Gull- og sølvprisene er i dag historisk høye, så her er det store penger å tjene. Hvilken farge gullet har spiller ingen rolle. Det er karaten som avgjør prisen.

– Vi bruker et apparat - Precious Metal Analyzer - som analyserer og tester edle metaller. Dette er et røntgenapparat som viser type metall, prosentandel og renhet. Før testet vi med syre, men denne maskinene er raskere og mer nøyaktig.
Verdisakene testes grundig og nøyaktig.

Verdisakene testes grundig og nøyaktig. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Nytt liv til gull og sølv

Det man kanskje ikke tenker over er at det å selge sine gamle ting hos Aladdin bidrar til den sirkulære økonomien. Sølv - og gullgjenstandene kommer inn til butikken, blir sendt til raffinerier, smeltet om og gjenbrukes. Dette er med på å tære mindre på jordens ressursgrunnlag.

– Det er jo bedre at det gjenbrukes enn at det støver ned og ikke blir brukt, understreker Fehn.

Kjøper luksusklokker

Aladdin har også begynt å kjøpe brukte luksusklokker og tilbyr omfattende tjenester for vurdering og kjøp av slike.

Klokkene kjøpes etter nøyaktig vurdering av en urmakermester for konkurransedyktige priser. De selges så videre med takstbrev og ett års garantibevis gjennom Aladdin-butikkene.

Trygg handel hos Aladdin

Aladdin Gull, Sølv og Mynter butikkene har mange faste kunder lokalt, i tillegg benytter folk fra langveis fra deres tjenester.

I Strømmen tilhører butikken et av Norges største kjøpesentre. Alt er tilrettelagt med enkel tilgang både med bil og kollektivtransport. Det er rett og slett en enkel sak å svinge innom Aladdin Strømmen.

De andre butikkene ligger også sentralt i byene og er lett tilgjengelig både med bil og offentlig transport.

– Mitt beste tips; ikke kast noe! Ta det heller med hit, så ser vi på det og gir en vurdering.
Thomas Fehn vurderer ulike typer verdigjenstander.

Thomas Fehn vurderer ulike typer verdigjenstander. Foto: Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Read Entire Article