Skadetrøbbel da Arsenal slo Shahktar

2 hours ago 5

(Arsenal - Shakhtar Donetsk 1–0) Straffebom og skadesmell. Seieren over Shahktar kostet for «The Gunners».

• Andreas Hopen, VG

Andreas Hopen, VG

Publisert: 22.10.2024 22:53

Det så ut som Shahktar fikk temposjokk fra start på Emirates. Etter fem minutter burde Riccardo Calafiori ha sendt Arsenal i føringen da hans avslutning fra fem meter gikk et godt stykke over mål.

Arsenal dominerte banespillet, uten å skape de største sjansene - men etter en halvtime dro Gabriel Martinelli seg inn fra sin venstrekant. Brasilianerens avslutning gikk i det nærmeste stolpen - før den spratt ut i rumpa på Shakhtar-målvakt Dmyro Riznyk og over linja.

Etter pause snudde derimot oppgjøret. Shahktar tok mer og mer over kontrollen på oppgjøret, men Arsenals forsvar holdt unna.

Ikke bare mistet vertene kontrollen over kampen, de mistet også Riccardo Calafiori ut med skade. Tyve minutt før full tid mistet italieneren ballen, og gikk ned i samme situasjon. Det kunne se ut som at backen fikk en vridning i kneet.

Kort tid etter skaden får Arsenal straffespark etter at Mikel Merinos innlegg traff hånden til Valerii Bondar. Leandro Trossard stilte seg opp, men straffen gikk midt i mål - der var bena til Riznyk og avverget.