Sier over 50 barn i snitt er drept hver dag siden oktober: - Vanskelig å ta inn over seg

1 month ago 22



Nesten 17.000 barn er ifølge Hamas-kontrollert helsemyndigheter drept i israelske angrep på Gazastripen siden oktober. Hjerteskjærende og en skam, sier Redd Barna.

53 barn, 23 kvinner og 48 menn er i gjennomsnitt drept hver eneste dag siden Israel innledet angrepene mot Gaza for 326 dager siden. Foto: AP / NTB

Publisert: 27.08.2024 15:47

Kortversjonen

Minst 40.476 palestinere er drept og 93.647 er såret så langt i den 326 dager lange krigen, viser tall fra palestinske Hamas-kontrollert helsemyndigheter.

Dette tilsvarer i gjennomsnitt rundt 124 drepte og 287 sårede hver eneste dag siden 7. oktober i fjor.

41,1 prosent av de drepte var barn og 18,4 prosent var kvinner, ifølge oversikten.

Antall drepte er ikke bekreftet av uavhengige kilder, men helsemyndighetene regnes som troverdige av FN og andre hjelpeorganisasjoner.

Atenposten kan ikke uavhengig verifisere tallene på drepte, og Hamas skiller ikke mellom sivile og stridende.

En palestinsk mann holder på liket av et familiemedlem som i forrige uke ble drept i et israelsk angrep i Gaza. Foto: AP / NTB

Al Jazeera: 17.000 barn

Al Jazeera har analysert tapstallene og konkluderer med at 2,6 prosent av alle barn i Gaza, nesten 17.000 er drept i de israelske angrepene.

Det innebærer at det i gjennomsnitt er drept 53 barn og 23 kvinner daglig siden krigen startet.

Det er i gjennomsnitt også drept 48 menn daglig, men det framgår ikke av palestinske helsemyndigheters statistikk hvor mange av mennene som tilhørte militante grupper.

Hjerteskjærende

– Dette tallet er så hjerteskjærende at det er vanskelig å ta inn over seg. Antallet drepte barn i denne konflikten er en skam for verden, sier Redd Barnas generalsekretær Henriette Westhrin til NTB.

Hun minner om at mange også dør som følge av sult og sykdommer.

– I månedsvis har barn blitt drept, sultet og lemlestet, og mange dør av sult og sykdommer som tilstrekkelig humanitær hjelp ville forhindret. Maten, vannet og helsehjelpen som trengs, står på lastebiler bare noen kilometer unna, sier Westhrin.

– Det haster å få på plass en endelig våpenhvile, understreker hun, og ber samtidig Israel om å slippe livreddende medisinsk utstyr, medisiner og hjelpearbeidere inn i Gaza for å forhindre at enda flere barn dør.

De gjenlevende innbyggerne 2,3 millionene innbyggere på Gazastripen er fanget i et utbombet område på 360 kvadratkilometer. De har ikke noe trygt sted å flykte siden grensene er stengt. Foto: Hatem Khaled / Reuters / NTB

550 klasserom

Al Jazeera har på flere måter forsøkt å visualisere hvor mange som er drept på Gazastripen.

Dersom alle de drepte holdt hverandre i hendene, ville de ha dannet en over 60 kilometer lang rekke, konstaterer de.

De palestinske barna som hittil er drept i krigen, ville ha fylt hele 550 klasserom, er en annen brutal illustrasjon på omfanget.

Mange savnet i ruinene

Over 10.000 andre palestinere er ifølge myndighetene savnet på Gazastripen, og det fryktes at mange av dem ligger begravd i ruinene av bombede bygninger.

Dersom andelen med drepte barn og kvinner legges til grunn, kan det være over 4000 barn og 1800 kvinner blant de savnede.

Read Entire Article