Solskjær lanseres som dansk landslagssjef: – En spennende idé

2 hours ago 3



Åge Hareide tror Ole Gunnar Solskjær kan passe godt for Danmark.

 Ole Gunnar Solskjær på Lillestrøm 26. september. Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: 09.10.2024 15:30 | Oppdatert: 09.10.2024 15:48

Den danske Viaplay-eksperten Per Frimann har spilt opp Solskjær som en mulig dansk landslagssjef fra nyttår.

– Min magefølelsen sier meg at Ole Gunnar Solskjær kan passe veldig godt for Danmark. Jeg liker ham. Solskjær er dyktig og har en historie med både opp- og nedturer. Han er en god fyr som har prøvd alt som spiller, og har en stor historie, sier Per Frimann – med bakgrunn som dansk landslagsspiller – til VG.

– Frimann har lansert en spennende idé, sier Åge Hareide til VG. Nordmannen førte de «røde og hvide» til både VM og EM i sine fem år som dansk landslagssjef.

Per Frimann

Fotballekspert for Viaplay Danmark

– Det betyr jo at vi mister ham i Norge. Så det er litt dobbelt for min del, sier Hareide. Den islandske landslagssjefen forbereder torsdagens match i Nations League mot Wales i Reykjavik.

Kasper Hjulmand ga seg som dansk landssjef etter EM i sommer. Morten Wieghorst skulle være midlertidig sjef, men ble i august sykemeldt med «mindre stress-symptomer».

Nå er den tidligere dødballtreneren Lars Knudsen vikar for vikaren. Det har gitt to seire før Danmark møter Spania lørdag.

– Ole Gunnar er i stand til å håndtere de fleste fotballjobber. Hvis du har vært manager i Manchester United så har du prøvd det meste. Han har fått kjenne på press, trykk, og alt det som ligger rundt en slik jobb, mener Åge Hareide.

Solskjær fikk fyken i Manchester United i 2021.

– Han har hatt noen hvileår, men jeg vet at han har lyst til å komme tilbake i manesjen. Hvis han får en henvendelse der (fra Danmark), så tror jeg han vil se på det, sier Hareide.

– Snakker du mye med Solskjær?

– Jeg snakker med han når jeg har anledning til det. Vi var for ikke lenge sammen på en trenerkongress i Berlin. Da snakket vi mye. Men vi snakket ikke så veldig mye om hva han skulle gjøre, svarer Hareide.

Hva håper du blir Solskjærs neste trenerjobb?

Norge

Danmark

Manchester United

Noe annet

Island-sjefen var Solskjærs trener da han fikk sitt gjennombrudd som spiller i Molde for snart 30 år siden.

Ole Gunnar Solskjær har nå vært over 1000 dager ute av rollen som trener og manager på toppnivå. 24. oktober har Solskjær vært like lenge ute av trenerrollen som de 1069 dagene han var manager for United.

 Ole Gunnar Solskjær tildeler Åge Hareide Kniksens hederspris i 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Han har vært en veldig lang periode borte fra toppfotballen?

– Det kommer an på hvordan du føler deg. Årene og sesongene går veldig kjapt. Så er det dette med å finne det rette. Jeg kan godt forstå at det kan være litt vanskelig. Men han har vært på tale noen plasser, men det har ikke blitt noe av. Men sånn er jo fotballen. Det er mange om beinet og du skal kjenne at det er riktig, mener Åge Hareide.

Ole Gunnar Solskjær ga tidligere i høst et klart signal om at kan tenke seg å bli Ståle Solbakkens etterfølger som norsk landslagssjef.

–Jeg er en stolt nordmann. Hvis spørsmålet kommer, når Ståle (Solbakken) finner ut av at han ikke vil det lenger, går jeg gjerne inn i en samtale, sa Solskjær fra scenen i Oslo Businessforum i slutten av september.

Erling Braut Haaland fikk onsdag spørsmål fra VG om hva han tenker om sin tidligere trener i Molde (2017–18) som landslagstrener.

Erling Braut Haaland

Manchester City og Norge

– Snakker du med ham i det daglige og hva tenker du om hans kandidatur?

– Det gjør jeg ikke. Akkurat nå har vi Ståle og det er vel snakk om etter den kvaliken som kommer nå (til VM i USA 2026). Jeg tipper vi kommer til å ha mye å snakke om på et senere tidspunkt, svarte Haaland.

Sarpsborg-trener Christian Michelsen spilte med Solskjær fra barneårene i Kristiansund.

– Han er helt sikkert i angrepsmodus og klar til å ta den riktige utfordringen når den dukker opp. Men jeg tror ikke han stresser. Jeg tror han er ute etter å finne det riktige prosjektet istedenfor å hoppe på det første og beste, sier Solskjærs bekjente til VG.

Christian Michelsen

Trener Sarpsborg

– En ting er helt sikkert: Ole Gunnar vet hva han vil her i livet. Ambisjonen er garantert til stede, legger han til.

– Er det vanskelig for Solskjær at han i snart tre år har vært ute av trenerjobben?

– For dem som ligger på sofaen og ikke gjør noe, så vil det være vanskelig. Men en type som Ole Gunnar er i fotballmodus. Han er nysgjerrig og har søker utvikling hele veien. Han har brukt denne tiden godt. Jeg vil tro han er fulladet nå, sier Christian Michelsen.

Read Entire Article