Seksåring døde etter påkjørsel – sjåfør dømt

1 month ago 18



 Amund Granberg Hansen/FolkebladetLys, blomster og tegninger ble lagt ned på ulykkesstedet hvor Chrisander Johansen mistet livet. Foto: Amund Granberg Hansen/Folkebladet

Mannen i 40-årene er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel.

fredag 6. september kl. 16:57

Den 18. august 2023 mistet Chrisander Johansen (6) livet etter å ha blitt påkjørt da han var ute og syklet på Finnsnes i Troms.

Nå er sjåføren dømt. I tillegg til fengselsstraffen mister han førerretten i tre år, med fratrekk fra året han alt har vært uten sertifikat. Dette melder NRK.

 Knut Løkse Nilssen, FolkebladetBilde fra ulykkesstedet. Foto: Knut Løkse Nilssen, Folkebladet

– Nå må vi bruke tiden fremover til å gå igjennom dommen, og gjøre noen tanker og vurderinger knyttet til hvordan vi skal forholde oss til den, sier forsvarer Mads Wallerheim.

Ifølge NRK ba han i retten om full frifinnelse av sin klient.

– Det er ingen hemmelighet at resultatet kom litt overraskende på. Vi synes det er en streng dom, med et strengt utfall, sier Wallerheim.

 Knut Løkse Nilssen / FolkebladetBilde fra ulykkesstedet Foto: Knut Løkse Nilssen / Folkebladet

NRK skriver videre at mannen er frikjent for oppreisningskravet til avdødes foreldre, men at han idømmes saksomkostningene.

Ifølge kanalen ønsket aktoratet 75 dagers fengsel, men dommen ble altså 15 dager kortere.

Bistandsadvokat Cato Simonsen sier til VG at han har fått videreformidlet dommen til foreldrene og hatt en liten prat med dem, men at de blir nødt til å se nærmere igjennom dommen før de kan ta stilling til hva som blir veien videre.

– De har ønsket en avslutning i saken og jeg har ikke diskutert spørsmålet om anke med dem, sier Simonsen.

Les også

Read Entire Article