Nordlys: Mann dømt til fem års fengsel for flere nettovergrep

3 hours ago 2



En mann i 40-årene er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt for en rekke seksuallovbrudd mot mindreårige jenter.

fredag 11. oktober kl. 20:50

Mannen er dømt til fem år og to måneder i fengsel for en rekke alvorlige seksuallovbrudd i tidsrommet 2021 til 2023, skriver Nordlys.

Økokrim fattet mistanke da det ble oppdaget at mannen sendte penger til mindreårige. Han har selv forklart at overføringen skyldtes at han betalte jenter og kvinner for å sende ham brukte truser i posten.

Flere av trusene var i størrelse XXS. Politiet fant ut at han hadde vært i kontakt med jenter helt nede i 12-årsalderen, skriver Nordlys.

Lovbruddene inkluderer også blant annet to tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år, besittelse av en rekke seksualiserte bilder og video av mindreårige og anskaffelse av bilder av seksuelle overgrep, ifølge Nordlys.

Mannen dømmes også til å betale 380.000 kroner i oppreisning til to av de fornærmede jentene og får kontaktforbud i tre år.

Mannen nektet straffskyld og hevdet at han ikke visste at jentene var mindreårige. Dommen er ikke rettskraftig, og det er ikke kjent om mannen vil anke saken til lagmannsretten.

Read Entire Article