Savnet mann funnet død i Meråker – politiet bekrefter at det er Gaute Strid

3 weeks ago 14



Det bekrefter politiet fredag ettermiddag.

Strid forsvant fra hjemmet sitt i Meråker 17. desember 2022.

Levningene ble funnet søndag kveld.

Det var en gårdbruker som var ute og sanka sauer som fant levningene av han i et skogholt 3,2 kilometer fra der Strid bodde.

Funnstedet og levningene har så langt ikke gitt noen konkrete holdepunkt for at det har skjedd noe straffbart, sier Øyvind Jørgensen, politifaglig etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt.

Etter funnet søndag kveld ble kroppen sendt til St. Olavs hospital for obduksjon og videre undersøkelser.

Det er resultatene av dette som gjør at politiet er sikre på at det er mannen som har vært savna i Meråker i lang tid.

– Vi fortsetter å kartlegge området rundt funnstedet og vi søker blant annet etter avdødes mobil og andre gjenstander han kan ha hatt på seg, sier Jørgensen.

– Fokuset framover er å få svar på det som blir analysert, få søkt ferdig området og sammenholde dette med den øvrige etterforskningen.

Gaute Strid

Politiet bekrefter at det var den savna Gaute Strid som ble funnet i skogen i Meråker søndag kveld.

Foto: Politiet

Forsvant i 2022

Levningene som ble funnet bar preg av å ha ligger ute lenge. Siden ingen andre enn Strid har vært savna i området, så ble de pårørende varsla allerede søndag kveld om funnet.

Det var i januar 2023 at politiet gikk ut med at Strid var savna. Men det finnes ingen sikre tegn på at han var i live etter 17. desember 2022. Etter det er ikke mobilen registrert i bruk.

Vi forstår at denne saken har satt sitt preg på lokalsamfunnet og vi er kjent med at det går mange rykter om hva som kan ha skjedd med Gaute Strid, sier Jørgensen.

Han understreker at politiet ikke har noen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart.

Det er blitt lett i områdene rundt boligen i flere omganger. En dag var også seks politihunder og lette uten å finne noe.

Publisert 13.09.2024, kl. 15.56 Oppdatert 13.09.2024, kl. 16.15

Read Entire Article