Russisk rakett- og droneangrep mot Ukraina for andre natt på rad

1 month ago 18



Russland sendte flere bølger med raketter og droner mot Kyiv og andre deler av Ukraina natt til tirsdag, ifølge Ukrainas militære. Det kommer dagen etter et massivt angrep.

 ROMAN PILIPEY / AFP / NTB
TILFLUKTSSTEDER: I Kyiv må folk søke dekning mens flyalarmen går. Mandag og tirsdag treffer russiske luftangrep både sivile mål og infrastruktur i landet. Foto: ROMAN PILIPEY / AFP / NTB

Publisert 27.08.2024 05:54

Minst to personer ble drept i et angrep som traff et hotell byen Kryvyj Rih sentralt i Ukraina like før midnatt mandag, ifølge ukrainske medier. Fire personer ble såret og er tatt med til sykehus, skriver Oleksandr Vilkul, lederen for byens militæradministrasjon, på Telegram. 

Et voldsomt russisk angrep følges opp for andre natt på rad. 

Ifølge Vilkul kan det være fire sivile som fortsatt ligger begravet i ruinene.

Guvernør Serhij Lysak skriver på Telegram at bygningen ble «visket ut».

– Ikke ignorer alarmene

Ukraina melder at det også pågår et droneangrep mot Kyiv natt til tirsdag. Vitner forteller til Reuters at det er hørt minst tre runder med eksplosjoner i byen. Lokale medier melder det samme.

SE: Etter lang tid uten store bevegelser på fronten, angrep ukrainske styrker Russland. Denne uken ser vi et omfattende russisk luftangrep. 

På Telegram skriver militæradministrasjonen i hovedstadsregionen at det er observert droner, og at luftforsvarssystemene er iverksatt.

Det ukrainske luftforsvaret sier at hele landet står i fare for å bli rammet av et russisk angrep med ballistiske raketter.

– Ikke ignorer alarmene om luftangrep, søk dekning, skriver luftforsvaret på Telegram.

 HANDOUT / Ukrainske utrykningstjenester / AFP / NTB
ODESSA: Et par omfavner hverandre etter et angrep i Odessa-regionen mandag. Foto: HANDOUT / Ukrainske utrykningstjenester / AFP / NTB

Omfanget av tirsdagens angrep er ikke helt klart, men det ukrainske luftforsvaret melder om at flere klynger med droner er sendt, og at flere bombefly av typen Tu-85 og jagerfly av typen MiG-31 er sendt på vingene fra Russland.

Angriper kraftverk

Angrepene kommer etter et omfattende russisk angrep mot Ukraina natt til mandag, der flere enn hundre raketter og hundre droner ble brukt.

Mål i 15 regioner ble forsøkt rammet, og fire mennesker ble drept, ifølge ukrainske myndigheter.

Store deler av landet ble berørt, og flere kraftverk ble rammet. I deler av hovedstaden Kyiv forsvant både strøm og vann. Ifølge Reuters angrep Russland i går et vannkraftverk, noe Nyhetsbyrået omtaler som en krigsforbrytelse etter Genevekonvensjonen

 SERGEI SUPINSKY / AFP / NTB
BOMBER: Luftforsvaret i Ukraina arbeider på spreng, men her stiger røyken i Kyiv sent mandag. Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP / NTB

– Det var et av de største angrepene, og det var et kombinert angrep. Mer enn hundre raketter av ulike typer og rundt hundre angrepsdroner, sa president Volodymyr Zelenskyj i en video på Telegram.

Read Entire Article