Reportasjebilder viser ekte følelser

3 weeks ago 14



Aftenbladets førsteside 14. september. Sissel Knutsen Hegdal søker om fritak fra ordførervervet. Foto: Jan Nordtveit / Jan Nordtveit

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

iconDebatt

Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I et debattinnlegg kritiseres Aftenbladet for bildebruken i forbindelse med avgangen til Kari Nessa Nordtun og Sissel Knutsen Hegdal. I innlegget hevdes det at Aftenbladet strør salt i såret ved å bruke det forfatteren kaller en kjønnet fremstilling av de to ordførerne gjennom bildene som er brukt på førstesiden.

Aftenbladet har ingen målsetting om å fremstille verken kvinner eller menn på noen spesiell måte. Ved begge tilfellene det refereres til i debattinnlegget er det brukt ferske reportasjebilder. Bildene av Sissel Knutsen Hegdal ble tatt underveis i intervjuet der hun fortalte om sin avgang. Bildene av Kari Nessa Nordtun ble tatt to dager etter at Arbeiderpartiet tapte ordførermakten. Det ville blitt feil om vi brukte bilder tatt i en annen sammenheng for å illustrere saker som handler om disse møtene.

Aftenbladets forside 14. september i fjor. Kari Nessa Nordtun snakker om skuffelsen etter valget.

Både Kari Nessa Nordtun og Sissel Knutsen Hegdal var preget da de møtte Aftenbladet. Bildene som er brukt gjenspeiler hvordan de to avgående ordførerne hadde det akkurat den dagen bildene ble tatt. Det er også hele hensikten med et godt reportasjebilde.

Reportasjebilder er et kraftfullt journalistisk verktøy som kan bidra til å formidle virkeligheten i vanskelige situasjoner. Vår intensjon er aldri å fremstille noen politiker, uavhengig av kjønn, som stakkarslig, men heller å gi et ærlig bilde av situasjonen slik den utspiller seg.

Publisert:

Publisert: 18. september 2024 16:43

Read Entire Article