Real Madrid slo mesterlig tilbake – hattrick fra magiske Vinicius

2 hours ago 5

(Real Madrid - Dortmund 5-2) Julian Ryerson og Dortmund rystet Real Madrid på eget gress. Men så våknet Gullball-kandidat Vinicius.

Vinicius var i storform på Santiago Bernabeu. Foto: KIKO HUESCA / EPA / NTB
  • Sander Hauan, VG

Sander Hauan, VG

Publisert: 22.10.2024 22:54

Dortmund stilnet hjemmefansen på Santiago Bernabu med en råsterk førsteomgang - der Donyell Malen og Jamie Gittens satte hver sin scoring like etter halvtimen spilt.

Men Real Madrid, som ikke har tapt på hjemmebane siden april 2023, hadde ingen planer om å la Dortmund få revansj for finaletapet i juni.

• 60. minutt: Kylian Mbappé slo inn fra høyre og fant en fremadstormende Antonio Rüdiger i boksen. Tyskeren stanget kontant inn 1–2.
  • 62. minutt: Vinicius ble først nektet 2–2 av offside-flagget - men Julian Ryerson opphevet offsiden på Mbappé i forkant og VAR-teamet lot scoringen stå.

Etter to scoringer på 108 sekunder roet det seg litt i den spanske hovedstaden. Men så smalt det igjen fra «Los Blancos».

Først tok høyreback Lucas Vazquez ansvar og banket inn 3–2. Og kun tre minutter senere sto Vinicius for kampens store prestasjon:

Brasilianeren plukket opp ballen på egen halvdel, stakk ifra både Emre Can og Niklas Süle før han vakkert banket ballen bort i det lengste hjørnet fra 16-meteren.

Like før slutt gikk han på nok et soloraid og fullførte hattricket.

Brasilianeren er blant de største favorittene til å stikke av med Gullballen, som skal deles ut 28. oktober.

Dermed slår hovedstadsklubben tilbake etter det overraskende tapet mot Lille forrige runde og står med seks poeng etter tre kamper i gruppespillet - og en foreløpig 10.-plass på tabellen.

Comebacket til hjemmelaget kom etter en meget effektiv første omgang fra gjestene:

Etter enn halvtime spilt stilnet nemlig Donyell Malen hjemmefansen da han satte 1–0 etter lekkert forarbeid fra Sehrou Guirassy.

Og Malen og Dortmund fortsatte bare å male på. Kun fire minutter senere kom det et nytt kunstverk.

Julian Ryerson satte fart over midtbanen og slapp ballen videre til Malen. Nederlenderen kastet et kjapt blikk inn i feltet før han slo et vakkert innlegg foran mål. Der kunne Jamie Gittens skli inn kampens andre scoring.

Men, så sørget Rüdiger, Vinicius og Vazquez for at de gjorde som i finalen i juni - og slo Dortmund.

Julian Ryerson klarte seg bra i duell med Kylian Mbappé og Co. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / NTB