Pynter for brudeparet med enorm prydbusk

1 month ago 19



Hotel 1904 i Ålesund:

ÅLESUND (TV 2): Her er en gedigen prydbusk på 3,6 meter som skal heises inn på Hotel 1904 i Ålesund for å pynte til Märtha og Dureks bryllupsforspill.

 Kristian Haug Hansen / TV 2
BRUDEPYNT: To store blodbøker og et hengende sedertre klargjøres for å bli heist inn til Green Garden på Hotel 1904 i sentrum av Ålesund. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Publisert 27.08.2024 06:18 Sist oppdatert 10 minutter siden

Torsdag kveld samles brudeparet og gjester til «meet and greet» på restauranten Green Garden på Hotel 1904 midt i sentrum av Ålesund.

Forspillet har ført til hektisk aktivitet på hotellet, og i dag stengte de dørene for å ha fullt fokus på arrangementet til prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett. 

I ettermiddag ble det pusset i alle vinduer, og fortauet ble grundig rengjort. I tillegg var det stor trafikk inn og ut av hotellet med ulike håndverkere. 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
RENGJØRING: All tyggegummi på fortauet utenfor Hotel 1904 ble fjernet med kraftig høyttrykkspyler. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Nå holder vi på å vaske ned. Det er stinn brakke og masse folk i sving. Her skal det skinne på torsdag, sier Sindre Holand i firmaet Clean 4 You.

 Kristian Haug Hansen / TV 2
REN OG PEN: Sindre Holand lover at hotellet skal være skinnende rent til festen torsdag. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Samtidig rullet en svær lastebil forbi hotellet med to store trær. En annen transport kommer like bak med en stor hengende busk. Begge kjører opp på Grimmerhaugen på baksiden av hotellet. 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
BLODBØK: Disse to blodbøkene skal også bidra til å pynte opp Green Garden på Hotel 1904. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Her har vi med oss to blodbøker og et hengende sedertre på 3,6 meter, forklarer daglig leder Bent André Sydsæther ved Hageland Viddal gartneri om den spesielle leveransen til hotellet.

– Hva skal det brukes til?

– Det skal brukes inne på hotellet, opplyser Sydsæther til TV 2.

Han synes det er stor stas å være med å sette en liten spiss på feiringen til brudeparet.

– Det er spennende å være med på! Det er ikke helt A4.

– Hvordan er det å få slike oppdrag?

 Kristian Haug Hansen / TV 2
STAS: Bent André Sydsæther er daglig leder på Hageland Viddal og synes det er kjekt å få et så spesfielt oppdrag. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Vi setter stor pris på at de bruker lokale til sånne ting. Det er veldig bra for oss, mener Sydsæther, som er sikker på at pynten kommer til å gjøre seg veldig bra inne på Green Garden.

Torsdagens fest i Ålesund for det vordende brudeparet er utvilsomt den store snakkisen blant folk i jugendbyen.

Anniken Løviknes driver frisørsalong rett over gata for 1904 og skal sitte klar med champagneglass på orkesterplass i utstillingsvinduet.

– Jeg synes det er stas at hotellet og byen får prominente gjester på besøk, sier Løviknes.

– Forventer du at prinsesse Märtha Louise stikker innom for å få fikset håret? 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
ORKESTERPLASS: Frisør Anniken Løviknes skal følge med på festen fra vinduet på salongen. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Nei! Jeg har tenkt om jeg har blitt spurt, så hadde jeg takket nei. Prestasjonspresset hadde blitt for stort, mener frisøren.

– Durek da, han klarer seg vel selv?

– Han kan jeg eventuelt polere, skratter Løviknes.

Ordfører Håkon Lykkebø Strand (Frp) gleder seg stort over at brudeparet har valgt Ålesund til forspillet.

 Kristian Haug Hansen / TV 2
VET IKKE NOE: Ordfører Håkon Lykkebø Strand har ingen anelse om hva som skal skje i forbindelse med Märtha Louise og Durek Verrett sitt forspill i Ålesund tgorsdag. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Vi synes det er veldig kjekt at de kommer hit til verdens vakreste by som vi er så stolt av. Nå er vi spent på hvordan dette vil prege bybildet på torsdag og fredag. Det kommer sikkert mye folk og presse som skal både se på og ta bilder, sier ordføreren til TV 2.

– Hadde du håpet å få en invitasjon?

– Nei, ellers takk. Jeg tror de skal klare seg godt uten mitt selskap, selv om det sikkert hadde vært artig, 

Etter festen i Ålesund tar brudeparet og gjestene hurtigbåt til Geiranger fredag ettermiddag.

Slottet bekrefter: Disse gjestene kommer i bryllupet

Read Entire Article