Oppløftende meldinger om Ødegaard: – Et berettiget håp

3 hours ago 6



Landslagssjef Ståle Solbakken (56) tror det er mulig at kaptein Martin Ødegaard (25) kan rekke neste landskamp.

Ståle Solbakken tok en trøstende arm rundt Martin Ødegaard etter skaden mot Østerrike. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 22.10.2024 16:25

Nordmannen har ikke spilt siden han pådro seg en ankelskade i 2–1-seieren mot Østerrike på Ullevaal stadion 9. september.

Norges neste landskamp i Nations League er mot Slovenia i Ljubljana 12. november. Tre dager senere venter Kasakhstan på Ullevaal.

– Alt tyder på at det går etter planen, så handler det om de siste stegene når du skal trene med mostander og på lagtreninger. Det kommer an på hvordan han responderer på det, men vi har et berettiget håp om at han er klar, sier Solbakken om den kommende landslagssamlingen.

– Hvordan opplever du at han har taklet det å være skadet?

– Jeg har snakket ganske jevnlig med ham. Nå som det det begynner å gå fremover så er det lettere, men det er jo ikke morsomt å være skadet. Samtidig så har han vært veldig lite skadet, så det er nok en treningssak for han, sier landslagssjefen.

Tirsdag publiserte TV 2 et intervju med Arsenal-manager Mikel Arteta, hvor spanjolen uttalte følgende:

– Martin er frustrert og desperat etter å komme tilbake. Men forhåpentligvis vil denne perioden lære ham noen ting som er viktig i livet, sa han.

Ødegaard er ikke med når Arsenal får besøk av ukrainske Sjakhtar Donetsk i Champions League tirsdag kveld, men også Arteta kommer med oppløftende nyheter.

– Han er ikke for langt unna nå. Han har ikke trent med laget enda, men han har en bedre følelse, sier Arteta til TV 2.

Mikel Arteta

Arsenal-manager

Etter Ødegaard-skaden oppsto det en debatt i England om hvorvidt nordmannen i det hele tatt burde spilt kampen hvor han ble skadet.

Football London-journalisten Tom Canton begrunnet utspillet sitt med at landslagspausen i september ikke burde eksistert, ettersom sommeren har vært intens med både fotball-EM og Copa America.

Tirsdag ble klubbenes syn på landslagsfotballen et tema under Manchester Citys pressekonferanse.

Pep Guardiola ble spurt om han kontakter landslagssjefene og kommer med ønsker angående spillerne sine.

– Aldri. Nå snakker ingen sammen. Kanskje fysioene snakker sammen, men aldri managerne, svarte Guardiola.

Akkurat når det gjelder Norge er det enklere for Guardiola. Manchester City-fysio Mario Pafundi følger nemlig Erling Braut Haaland og er ofte en del av landslagsbobla under samling.

Mario Pafundi i prat med Erling Braut Haaland under landslagssamling. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Utgangspunktet for spørsmålet til Guardiola var skaden John Stones pådro seg i en privatlandskamp for England før Manchester City skulle ut i Champions League-kvartfinalen forrige sesong.

– Jeg vet at de ikke ønsker å bli skadet. Jeg oppfordrer dem alltid til å spille for landslaget. For det er en glede. Men du kan ikke komme tilbake skadet fra en privatlandskamp. Hvis du er fokusert, kommer du ikke tilbake skadet. Ikke noen dager før en kvartfinale i CL.

Pep Guardiola

Manchester City-manager

Guardiola utdypet ikke hva han mente med fokus-utspillet, men fortsatte likevel:

– Vi er godt betalt her. Klubben betaler oss, ikke landslagene. De må respektere klubbene. De kan spille vennskapskamper, men du kan ikke komme tilbake skadet. Hvis du er klar i hodet, kommer du ikke tilbake skadet.

Read Entire Article