Obduksjonsrapporten til Hvaldimir er klar

1 day ago 4



Dyrevernorganisasjoner mente kjendishvalen var blitt skutt. Nå henlegger Sør-Vest politidistrikt saken.

 JORGEN REE WIIG / NTB
DØD: Den populære hvalen ble funnet død i slutten av august. Foto: JORGEN REE WIIG / NTB

Publisert 04.10.2024 08:53 Sist oppdatert nå

Kjendishvalen ble funnet død 31. august. 

Kort tid senere levere dyrevernsorganisasjonen Noah og OneWhale en anmeldelse. Organisasjonene mistenkte at hvalen var blitt ulovlig avlivet med skudd.

Nå er den endelige obduksjonsrapporten til Hvaldimir klar, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Sannsynlig dødsårsak var bakterieinfeksjon, muligens som følge av sår i munnen etter en pinne som satt fast. skriver politiet.

Veterinærinstituttet, som har undersøkt hvalen, tror i pinnen også kan ha ført til at Hvaldimir hadde utfordringer med å ta til seg næring – noe som også kan ha bidratt til infeksjonen. 

– Politiet ser derfor ingen grunn til å starte etterforskning av hvalens død, og den innkomne anmeldelsen er henlagt, sier Preede Revheim, leder ved Nordsjø- og miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt. 

«Spionhval»

Fiskeridirektoratet har besluttet å donere Hvaldimirs skjelett til Naturmuseum og Botanisk hage ved Universitetet i Agder (UiA).

I 2019 dukket hvithvalen opp i Norge, iført det som så ut til å være et feste for et lite kamera, merket «Equipment St. Petersburg». Det utløste et rykte om at det var snakk om en russisk spionhval. Russlands marine har en tradisjon med å trene opp hvaler til militære formål.

Det har også vært spekulert på om Hvaldimir kunne være en terapihval.

Hvaldimir har siden blitt en kjent skikkelse langs kysten etter flere nære møter med mennesker, og har blitt omtalt i store internasjonale medier. 

Read Entire Article