Kraftige angrep på Beirut i flere timer

4 hours ago 3



Vitner:

Israelske luftangrep har natt til lørdag rammet sørlige deler av Beirut nær flyplassen. Angrepet har pågått i flere timer.

 Hussein Malla
KONSTANT: Natt til søndag pågår luftangrepene i flere timer. Sør i Beirut og i nærheten av flyplassen. Foto: Hussein Malla

Publisert 06.10.2024 03:08

Israelske angrep har rammet den sørlige delen av Beirut og byens forsteder, melder libanesiske medier sent lørdag. Angrepene fortsetter natt til søndag.

CNNs team i Beirut beskriver konstante smell og eksplosjoner de siste tre timene, og angrepet pågår fortsatt natt til søndag klokken halv tre norsk tid. 

– Fiendtlige israelske krigsfly gjennomførte fire meget voldsomme angrep i Beiruts sørlige forsteder, og ett angrep i Chweifat-området, melder den libanesiske regjeringens nasjonale nyhetsbyrå (NNA).

Det franske nyhetsbyrået AFP melder at folk hørte flere eksplosjoner og så røyk stige til værs sør for Beirut. Video viser søyler av røyk stige opp fra områdene som ble bombet, og ett av angrepene utløste en ildkule som steg til værs. Også CNN har observert at luftangrepene har trigget sekundære eksplosjoner. 

Veien til flyplassen er bombet, opplyser CNN. NNA meldte tidligere at flytrafikken til og fra Beirut fortsatte som normalt. CNN viser i en video hvordan fly lander på Beirut flyplass mens vi kan se eksplosjoner like i nærheten. 

Forut for angrepene sendte det israelske forsvaret (IDF) ut meldinger til beboere i spesifikke bygninger i deler av Beiruts sørlige forsteder om at de måtte evakuere umiddelbart.

Flytrafikken unngår området

Natt til søndag viserFlightradar ingen aktivitet på flyplassen. Ingen passasjerfly befinner seg i området over Libanon. Det er heller ingen flytrafikk i luftkorridoren langs Irans grense til Irak, der det normalt er trafikkert av passasjerfly på vei fra Asia til Europa, 

Iran skjøt tirsdag kveld 200 raketter inn i Israel, ifølge Iransk TV. Israel oppga at det dreide seg om 180 raketter. De fleste av rakettene ble skutt ned av israelsk luftvern, og ingen ble drept i angrepet. 

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har lovet at Iran skal få betale dyrt for rakettangrepet, og enkelte israelske politikere har tatt til orde for å angripe iransk atomanlegg og oljeinstallasjoner. Natt til søndag har det foreløpig ikke kommet meldinger om noe Israelsk motangrep rettet mot Iran. 

Read Entire Article