Trump taler der han ble skutt

4 hours ago 4



I vippestaten Pennsylvania der Trump ble skutt i juli er det dødt løp. Lørdag er Trump tilbake for å gjøre noe med det, og han har med seg Elon Musk.

 Evan Vucci / AP / NTB
Donald Trump inntok lørdag talerstolen i Butler i Pennsylvania, nesten tre måneder etter attentatet på samme sted.  Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Publisert 06.10.2024 01:13 Sist oppdatert 4 minutter siden

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump er lørdag tilbake i Butler, byen i Pennsylvania der han ble skutt mot på et valgkampmøte den 13. juli.

Visepresidentkandidat Vance varmet opp publikum, knyttnever ble hevet og det ble ropt «fight, fight, fight». 

Men mye er forandret siden Trump hevet knyttneven mens blodet rant fra øret. Det så republikanerrødt ut på meningsmålingene, og Biden var demokratenes stadig mer svekkede presidentkandidat.

Nå er det Harris han må beseire, og i vippestaten der han ble skutt er det dødt løp på meningsmålingene. 

 Dramatisk avbrudd

– Som jeg skulle til å si … begynner han, og peker mot den samme plansjen med oversikt over innvandring over USAs grense i sør. 

Men han gikk raskt videre til å omtale attentatmannen Thomas Matthew Crooks (20) som et ondskapsfullt monster. 

– Tiden stanset opp da dette ondskapsfulle monsteret slapp løs ren ondskap fra snikskytterstillingen like i nærheten. Men takket være skjebnens hånd og Guds nåde, klarte ikke skurken å oppnå målet, sa Trump

Også denne gangen bli han avbrutt midt i talen, men det er bare noen i publikum som har fått et illebefinnende. Stemningen dabbet av og det oppsto en del forvirring før showet var i gang igjen. 

«Fight, fight, fight», ildner Trump, før han introduserer ett av kveldens store navn: Elon Musk er på Trumps valgkamparrangement. 

Musk hoppet og ropte

 Vanligvis er Elon Musk nedtonet og rolig i offentlige sammenhenger, men her hopper og roper han. Iført en T-skjorte der det står «okkuper mars», treningsjakke og caps, hopper han og roper med og bidrar til stemningen. 

Saken utvides

I juli sto Trump på talerstolen på samme sted da en av kulene traff ham i øret. En tilskuer ble drept og to andre ble såret. Deretter ble den 20 år gamle gjerningsmannen skutt og drept.

Trump kunngjorde for en tid tilbake at han ville dra tilbake til Butler etter attentatet. Lørdag samlet tusenvis av Trumps støttespillere seg på valgkamparrangementet, der også Elon Musk skal delta.

Read Entire Article