Nordmann dømt i England for overgrepsbilder av barn

3 hours ago 3



  • Nordmann dømt i England for overgrepsbilder av barn

    En nordmann i 40-årene er dømt i England for å ha tatt og besitte overgrepsbilder av barn.

    Det opplyste britisk politi i en pressemelding fredag.

    Det var VG som meldte om saken først.

    Britisk politi skriver videre at mannen skal være barneskolelærer, og at de har fått det bekreftet fra norsk politi.

    Mannen skal også være meldt savnet fra Norge.

    I pressemeldingen står det at politiet fant hundrevis av overgrepsbilder på mannens telefon.

    Nordmannen er nå dømt til tre års fengsel.

    – Undersøkelser av telefonen hans viser at han var i kontakt med flere barn over nett, inkludert i Chile, og jeg er ikke i tvil om at han ville fortsatt å lete etter overgrepsofre, sa etterforskningsleder Izabel Fowkes.

  • Lom: Setter av 200.000 til skoleutredning

    Lom følger etter nabokommunen Skjåk og setter av 200.000 kroner til å starte arbeidet med å opprette en egen videregående skole. Dette ble vedtatt av formannskapet i Lom fredag, melder NRK.

    Vedtaket er i tråd med ordfører Kristian Frisvolds (Bygdelista) uttalelse onsdag, etter at formannskapet i nabokommunen Skjåk vedtok å bevilge samme sum til formålet.

    – Vi kommer vel til å gjøre samme vedtak i formannskapsmøtet i Lom på fredag som de gjør nå i Skjåk. Vi bevilger noen penger og setter ned en gruppe som skal få fakta på bordet og utrede alternativene, sa ordføreren.

    Onsdag denne uken vedtok fylkespolitikerne i Innlandet å legge ned to skoler og fire skolesteder i Innlandet. Kort tid etter vedtaket ble det kjent at Lom og Skjåk ville jobbe for et alternativt skoletilbud.

  • Andreas Brattåker Støyva

    16:41

    E6 åpner tidligst tirsdag etter togulykke

    E6 Hemnes, der en togulykke på Nordlandsbanen kostet et menneskeliv på torsdag, åpner tidligst på tirsdag.

    Det skriver Vegtrafikksentralen i en pressemelding.

    Omkjøring via Sverige anbefales.

    For dem som benytter denne omkjøringen har svenske myndigheter midlertidig lempet på tollrestriksjonene, og gitt en generell tillatelse for norske transporter til å passere grensen.

  • Tre omkom i eksplosjon nord i Spania

    En eksplosjon tidlig lørdag førte til at en bygning kollapset i den nordspanske byen Santander. Tre personer omkom og 10 ble skadet, ifølge lokale myndigheter.

    Årsaken til eksplosjonen er fortsatt ukjent, og eksplosjonen utløste en brann i den tre etasjer høye bygningen, sier Gema Igual, ordfører i Santander.

    Byen er hovedstad i Cantabria-regionen.

    Hendelsen skjedde rundt kl. 04 i et lite bolighus.

  • Innvandringsmotstandere demonstrerte i London

    Innvandringsmotstandere demonstrerte i London lørdag.

    Innvandringsmotstandere demonstrerte i London lørdag. Foto: Jordan Pettitt / AP / NTB

    Tusenvis av demonstranter marsjerte gjennom London sentrum lørdag med krav om strengere innvandringslover. Et stort politioppbud var på plass.

    Lederen for English Defence League, Tommy Robinson, ble pågrepet av engelsk politi i forkant av demonstrasjonen. Tilhengerne krevde at han skulle løslates og kritiserte regjeringen for å ha slått hardt ned på demonstranter etter uroligheter i sommer.

    En motdemonstrasjon organisert av en koalisjon av venstreorienterte grupper ble avholdt samtidig, noe som førte til frykt for sammenstøt i London sentrum.

    Politiet jobbet for å holde de to sidene fra hverandre.

  • Stavanger: Innbrudd og skader på 30 biler

    I løpet av natten har det vært innbrudd i rundt 30 biler på Forus utenfor Stavanger.

    – Det har i løpet av natten vært innbrudd og skadeverk i flere biler og i et lagerbygg hos et firma, opplyser politiet i politiloggen.

    De omtaler skadeverket som omfattende og anslår verdien til å være over en million kroner.

    Det skal være snakk om rundt 30 biler som har store skader, opplyser politibetjent på stedet Andreas Kverneland til Stavanger Aftenblad.

  • Færre dropper ut i kommuner med videregående skole

    Det å ha en videregående skole i kommunen er en viktig faktor for å unngå utenforskap, viser ny forskning. Flere samlet seg utenfor fylkeshuset på Hamar før fylkeskommunen holdt møtet hvor det ble bestemt å legge ned en rekke skoler i Innlandet.

    Det å ha en videregående skole i kommunen er en viktig faktor for å unngå utenforskap, viser ny forskning. Flere samlet seg utenfor fylkeshuset på Hamar før fylkeskommunen holdt møtet hvor det ble bestemt å legge ned en rekke skoler i Innlandet. Foto: Thomas Fure / NTB

    Det å ha en videregående skole i kommunen er en viktig faktor for å unngå utenforskap, viser ny forskning.

    – Det er en beskyttelsesfaktor som er ganske sterk, sier Chris Rønningstad ved VID Vitenskapelige høyskole til forskning.no.

    Han har undersøkt hva som fører til at enkelte ungdommer mellom 16 og 24 år faller utenfor, altså at de ikke deltar i utdanning eller arbeidslivet.

    Forskeren laget en oversikt over alle kommuner med og uten videregående skoler og sammenlignet data fra disse to gruppene. Resultatet er tydelig:

    – Har du en videregående skole i kommunen, så har du betydelig lavere risiko for utenforskap.

    Den generelle risikoen for utenforskap i 2018 var på rundt 14 prosent. Ungdom i kommuner med videregående skoler hadde 4 prosentpoeng lavere risiko enn dette.

  • Nå kommer snøen, tiddeli bom

    Gult farevarsel om snø i høyden er sendt ut for Vest- og Nordvestlandet. Snøen kommer allerede søndag.

    På deler av Vestlandet sør for Stad er det ventet snøbyger over 700 meter fra søndag formiddag. Enkelte steder kan det komme 15–30 centimeter i løpet av et døgn, og i høyfjellet er det ventet enda mer.

    – Bygeaktiviteten avtar mandag formiddag, ifølge Yr.no.

    I Møre og Romsdal kommer snøen først om ettermiddagen. Da er det ventet snøbyger over 500 meter, opptil 15–30 centimeter i løpet av et døgn. Snøgrensen skal synke til rundt 300 meter mandag, før bygene gir seg utpå ettermiddagen.

    I farevarselet advares det mot vanskelige kjøreforhold og risiko for at tung snø kan skade sårbar infrastruktur.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article