Nora Haukland har politianmeldt trussel

2 weeks ago 14



– Nora Haukland har mottatt en konkret trussel knyttet til hennes status som fornærmet i en straffesak, sier bistandsadvokat John Christian Elden til NRK.

Trusselen er politianmeldt. Elden vil ikke gå nærmere inn på trusselens innhold.

– Det å forsøke å true en fornærmet i en straffesak til taushet er svært alvorlig. Derfor anmeldes alle slike meldinger til politiet for brudd på straffelovens bestemmelser om motarbeidelse av rettsvesenet.

Marius Borg Høiby er siktet for mishandling i nære relasjoner mot Haukland, men det er ikke grunnlag for å mistenke at han står bak trusselen, ifølge Elden.

Anke i Tengs-saken i Stavanger tinghus 2023

John Christian Elden bistår Nora Haukland.

Foto: Annika Byrde / NTB

– I saker som omhandler mishandling i nære relasjoner er det ekstra viktig at fornærmede skal føle seg trygg til å fortelle sin historie og få hjelp. Da må slike trusler anmeldes, etterforskes og påtales, sier bistandsadvokaten.

– Har fått ekle e-poster

– Haukland har tillit til at politiet iverksetter nødvendige etterforskningsskritt for å identifisere avsenderen av trusselen.

Søndag la Haukland ut et bilde på Snapchat der hun skrev at hun hadde overnattet hos en venninne natt til søndag.

– Jeg har fått en del ekle e-poster og direktemeldinger med tanke på det som skjer i mediene. Vet ikke om det er mennesker som helt mener det de skriver, men bedre å være føre var tenker jeg, skrev hun.

Skal ha blitt utsatt for vold

Det var i august at Haukland sto frem på sosiale medier og sa at hun hadde blitt utsatt for vold av Marius Borg Høiby.

I et seks timer langt avhør forklarte Haukland seg for politiet i august. Der fortalte hun om episoder der Høiby skal ha utsatt henne for fysisk og psykisk vold mens de to var samboere.

Politiet har etterforsket saken. Lørdag ble Høiby siktet for mishandling i nære relasjoner. Han har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Publisert 15.09.2024, kl. 13.35 Oppdatert 15.09.2024, kl. 14.15

Read Entire Article