Minuttene før Braathen-comebacket: – Lå i dunjakke på gulvet og hakka tenner

3 hours ago 5



17.200 tilskuere hylte av full hals da Lucas Pinheiro Braathen kjørte i mål til ledelse i Sölden, for første gang på to år.

Brasils representant i alpinbakken viste frem latinamerikanske dansetrinn i målområdet før han satte seg i lederstolen og kunne nyte klatreturen helt til Atle Lie McGrath kom og overtok ledelsen.

– Å kjøre med hjertet, det var det i dag føltes ut som. Og det å kunne dele det momentet med titusenvis av mennesker her i dag, samt at den som kommer og er førstemann til å klare å ta over, er Atle. Det er litt for godt til å være sant, sier Braathen etter rennet.

Men for godt til å være sant, var ikke oppholdet i minuttene før rennet.

Verdenscupåpning i Sölden

BESTEVENNER: McGrath og Braathen ga hverandre flere gode klemmer etter rennet.

Foto: Martine Sørhus / NRK

– Hakket tenner

For før utøverne skal stake seg ut fra startporten, venter de i et bygg sammen med konkurrenter fra alle nasjoner. Der skal de få mat og drikke og slappe av før start.

Der var det lite som minnet om den mottakelsen han fikk i mål, for Braathen som kom sist opp på fjellet.

– Det er ikke plass til meg, så jeg sitter limt inn i et hjørne på gulvet. For det eneste stedet jeg har plass, forteller Braathen.

Det brasilianske alpinlandslaget består bare av Braathen som utøver. Sist gang en brasilianer var i verdenscupsirkuset var i 2016.

– Hvordan var det å sitte inni det hjørnet der?

– For det første var det jævlig kaldt, for det ligger i et smug hvor all kulden kommer inn. Så jeg lå i dunjakke på gulvet og hakka tenner mens jeg prøvde å høre på musikk og roe ned.

– Tilbake til røttene

Men tross den iskalde opplevelsen før start, følte han at alt stemte.

– Jeg lå bare og følte at jeg var der jeg hørte hjemme. Og til tross for at alt var så rart og annerledes da jeg dro herfra, så visste jeg at jeg var her, for jeg har fulgt hjertet mitt, sier Braathen.

– Får besiktige sist – og skikkelig tilbake til røttene, til å kunne komme meg til startstreken og stå der, og så for første gang i mitt liv, så smiler jeg, ti sekunder før jeg hopper ut av start. Og det var da jeg kjente at jeg er hvor jeg hører hjemme.

Verdenscupåpning i Sölden

APPLAUDERTE: Braathen og far Bjørn fulgte spent med da den ene etter andre nordmannen kjørte raskere.

Foto: Martine Sørhus / NRK

Braathen ble tatt imot som en helt på den østerrikske isbreen, og fikk en lang klatretur på resultatlistene i comebacket. Men til slutt endte det med fjerdeplass for Braathen – bak tre nordmenn.

– Det er jo helt uvirkelig. Så sinnssykt fett å se lagkameratene som jeg har fått lov til å dele så mye med. Som jeg har fått lov til å dele så mye av mine nedturer samt mine oppturer, til og med her. Og så kunne se at alle de gutta får oppleve den suksessen på en dag som er så kul for meg selv òg. Jeg tror det er trygt å si at hvis det er tre stykker jeg skulle hatt foran meg, så er det de tre, sier Braathen.

Dette er Braathens første renn etter at han la opp i fjor. Nordmannen kom med sjokkbeskjeden for nøyaktig ett år siden i Sölden, etter en langvarig konflikt med skiforbundet. Men allerede i mars kunngjorde han comeback – denne gangen for Brasil.

Tørker banen med helikopter: – Spinnvill idé 00:53

Publisert 27.10.2024, kl. 17.17

Read Entire Article