Mener Ingebrigtsen fikk seg en lærepenge: – Unødvendig

2 weeks ago 14



Jeg tenkte i utgangspunktet at det var unødvendig.

Det er altså den knallharde dommen fra Henrik Ingebrigtsen (33) etter å ha sett en kollaps av de sjeldne fra lillebror Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) på halvmaratondistansen.

For det meste så ut til å gå på skinner, hvert fall frem til ti kilometer. Da var det plutselig stopp for Jakob Asserson Ingebrigtsen som var fullstendig utslitt.

Nå får han på en måte med seg en del lærepenger, både positive og negative, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Dårlig gjort mot seg sjøl

Løpet til Jakob Asserson Ingebrigtsen skjer bare halvannet døgn etter at han vant 1500-meteren under Diamond League-avslutningen i Brussel.

Jeg tenker det egentlig dårlig gjort mot seg sjøl å stille til start på en øvelse du ikke er klar for. Men det er en ekstremt ærlig øvelse hvis du ikke har den kapasiteten som skal til, og hvis du ikke er herda for å springe 21 km, så blir det tungt, sier Henrik Ingebrigtsen.

2024 European Athletics Championships, day 2

LØPEBRØDRE: Jakob Ingebrigtsen (til venstre) sammen med Henrik Ingebrigtsen etter EM-gullet på 5000 meter i juni.

Foto: BILDBYRÅN

Dette var første gang Jakob Asserson Ingebrigtsen passerte over 20 kilometer – både i konkurransesammenheng, men også i treningssammenheng, forteller Henrik Ingebrigtsen.

– Du hadde egentlig anbefalt han å dra hjem?

– Ja, jeg syns det er dumt at når du springer en halvmaraton, så er du ikke forberedt. Men han hadde ikke gjort det hvis han hadde vært forberedt på andre ting.

NRK-ekspert roser Ingebrigtsen-deltakelsen

Mens storebror Henrik kritiserer halvmaratonvalget står hovedpersonen kun noen små meter unna.

Når NRK drar opp storebrors kritikk for Jakob Asserson Ingebrigtsen påpeker han, noe fleipete, at han hvert fall har fått en medalje for fullføring.

– Jeg fikk denne her. Den hadde jeg ikke fått hvis jeg ikke var med, svarer Jakob Asserson Ingebrigtsen til NRK.

– Så da var det verdt turen?

– Absolutt, konkluderer 23-åringen.

AVjfkduFB3g

FERDIG: Jakob Asserson Ingebrigtsen lå langflat i Københavns gater etter målgang.

Foto: Martin Sylvest / NTB

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, synes at det å bare stille opp i et slikt løp var tøft gjort av friidrettsstjernen.

– Hvis han har en ambisjon på halvmaraton kan det være greit å smake på nivået. Han takler en 10-kilometer på rundt 27.30. Det var tøft gjort, bra for psyken ikke å gi seg, sier Rodal til og følger opp:

– Han skulle sikkert ha trent uansett i dag. Det er en veldig godt betalt treningsøkt, sier den tidligere olympiske mesteren på 800 meter fra 1996.

Vurderer karriereslutt

Henrik Ingebrigtsen avbrøt årets sesong med en skade.

I København var han på plass for å se bror Jakob Ingebrigtsen løpe København halvmaraton, et løp han selv stilte i fjor. Han har ikke stilt opp i et løp siden EM i Roma i juni, der han endte langt bak på 5000-meteren.

– Hva er status på kroppen?

– Jeg har ikke noe bra svar på det, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m

KAN VÆRE SLUTT: Henrik Ingebrigtsen under et stevne i Stockholm der han deltok på 5000 meter.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Han forteller til NRK at han er i trening og sier at kvaliteten på treningen er bedre enn hva den har vært tidligere i sommer.

– Du skal satse en sesong til, eller skal du ikke satse en sesong til?

– Vi få se. Jeg vet ikke, jeg har ikke noe svar, sier Henrik Ingebrigtsen som trekker på skuldrene og spaserer videre i intervjusonen.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal påpeker at alt har en ende, også for Henrik Ingebrigtsen.

– Alt har en ende. Både økonomisk og sosialt har han ikke fått veldig mye igjen for hva han har lagt ned av arbeid. Han begynner å bli voksen. Alt har en ende, så at man ser enden på reisen er ikke noe stor bombe, sier Rodal.

Publisert 15.09.2024, kl. 12.12 Oppdatert 15.09.2024, kl. 12.19

Read Entire Article