Melding om eksplosjon i Porsgrunn

2 hours ago 2



  • Melding om eksplosjon i Porsgrunn

    Brannvesenet har rykket ut til melding om en eksplosjon inne på en bedrift i Porsgrunn.

    Til VG sier vaktleder i Sør-Øst 110, Jan Rundtom, at brannvesenet er på stedet, og at det ikke er meldt om personskade.

    Brannvesenet har kontroll, og det er ikke opprettet noen sikkerhetssone.

    – Akkurat hva som har skjedd er det for tidlig å uttale seg om, sier Rundtom.

  • Andreas Brattåker Støyva

    17 min

    Kinesiske hackere skal ha avlyttet amerikanske politikere

    Det melder The Washington Post.

    Kinesiske statstilknyttede hackere skal ha samlet inn lyd fra telefonsamtalene til amerikanske politiske skikkelser, skriver avisen. De viser til tre personer som er kjent med saken.

    De kinesiske hackerne skal blant annet ha fått med seg samtalene til en ikke-navngitt Trump-rådgiver, ifølge avisen.

    Amerikansk etterretning har ikke kommentert saken.

  • Litauen: Regjeringspartiet innrømmer valgnederlag

    Det sosialdemokratiske partiets leder Vilija Blinkeviciute avlegger sin stemme i Vilnius søndag. Partiet ser ut til å sikre seg valgseieren.

    Det sosialdemokratiske partiets leder Vilija Blinkeviciute avlegger sin stemme i Vilnius søndag. Partiet ser ut til å sikre seg valgseieren. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB

    Statsminister Ingrida Simonyte og hennes konservative regjering måtte søndag erkjenne valgnederlag i Litauen. Sosialdemokratene vant valget.

    Lederen for regjeringspartiet Fedrelandsforbundet, utenriksminister Gabrielius Landsbergis, sier partiet har tapt valget, og at han håper sosialdemokratene vil danne en ansvarlig regjering.

    – Valgresultatet viser at det litauiske folket ønsker forandring, sier Vilija Blinkeviciute, leder for det sosialdemokratiske partiet.

    Hun legger til at de foreløpige resultatene tyder på at Sosialdemokratiet vil kunne samle flertall og danne regjering med to andre partier. Med 64 prosent av stemmene telt opp ser sosialdemokratene ut til å få 33 av de 141 plassene i nasjonalforsamlingen.

    Valget vil ikke endre Litauens Russland-politikk. Det ventes at landet fortsatt skal bruke en betydelig del av statsbudsjettet på forsvaret.

  • Rødt-leder foreslås på topp i Akershus

    Rødt-leder Marie Sneve Martinussen er klar for en ny periode på Stortinget.

    Rødt-leder Marie Sneve Martinussen er klar for en ny periode på Stortinget. Foto: Javad Parsa / NTB

    Rødt-leder Marie Sneve Martinussen er innstilt på førsteplass for Rødt i Akershus.

    Nominasjonskomiteen la frem sin innstilling søndag, med Rødt-lederen på topp. Joachim Espe i Fellesforbundet står på annenplass.

    Marie Sneve Martinussen sier i en uttalelse at hun er glad for å bli foreslått på førsteplass.

    – Jeg skal fortsette kampen mot Forskjells-Norge med økt styrke og det trengs. Folk flest opplever å sitte igjen med mindre å rutte med og mindre de skulle ha sagt.

    Den endelige listen blir vedtatt på nominasjonsmøtet 30. november.

  • Japans regjeringskoalisjon mister flertallet

    Japans statsminister led et forsmedelig nederlag ved søndagens valg.

    Japans statsminister led et forsmedelig nederlag ved søndagens valg. Foto: Kyodo News via AP / NTB

    Japans nye statsminister Shigeru Ishiba og hans parti LDP gikk på et forsmedelig nederlag da koalisjonen hans mistet flertallet i nasjonalforsamlingen søndag.

    Da alle unntatt én av nasjonalforsamlingens mandater var fordelt, hadde koalisjonen fått 214, et kraftig fall fra 279 som de har hatt.

    Nasjonalforsamlingen har 465 mandater, og for å få flertall trengs det dermed 233 representanter.

    Uten flertall må Ishiba søke andre koalisjonspartnere i tillegg, eller belage seg på å sitte i en mindretallsregjering.

    Tidligere statsminister Fumio Kishida måtte gå i september, og partifellen Ishiba overtok. Han kunngjorde umiddelbart nyvalg, med håp om at det ville styrke oppslutningen rundt konservative LDP. Men slik gikk det ikke.

  • Mandag starter behandling av omfattende narkosak

    Fem menn må møte i Hordaland tingrett mandag, tiltalt i en omfattende narkotikasak. Totalt skal det dreie seg om mer enn 800 kilo hasj.

    Fem menn må møte i Hordaland tingrett mandag, tiltalt i en omfattende narkotikasak. Totalt skal det dreie seg om mer enn 800 kilo hasj. Foto: Terje Pedersen / NTB

    Mandag starter Hordaland tingrett behandlingen av en omfattende narkosak. Fem menn står tiltalt for å ha innført 800 kilo hasj til landet.

    Ifølge påtalemyndigheten skal de fem mennene ha hatt roller i et nettverk, med bånd til utlandet, som forsynte vestlandet med hasj mellom 2020 og 2022.

    – Noen er tiltalt for innførsel og noen for å være mottagerledd her i Norge, sier aktor i saken, statsadvokat Kristine Herrebrøden til NRK.

    Saken ble rullet opp etter at politiet mottok dekrypterte meldinger i

  • Andreas Brattåker Støyva

    19:02

    Person alvorlig skadet i MC-ulykke

    Ulykken har skjedd i Asker. To mopeder skal ha kollidert, ifølge politiet.

    Den ene føreren fremstår som alvorlig skadet. Den andre skal ha lettere skader. Begge skal være i tenårene, skriver politiet i politiloggen.

  • Andreas Brattåker Støyva

    18:09

    Georgias president: Offer for russisk «spesialoperasjon»

    Georgias president Salomé Zourabichvili sier at landet er blitt offer for en russisk «spesialoperasjon», ifølge Reuters.

    Hun sier videre at hun ikke anerkjenner valgresultatet.

    Også andre reagerer:

    – Valget ble spolert av ujevn konkurranse, press og anspenthet, heter det i en felles uttalelse fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (Osse), Europarådet, EU-parlamentet og Nato.

    Uttalelsen uttrykker bekymring for troverdigheten til valgresultatet, som gikk i det sittende, Russland-vennlige regjeringspartiets favør.

    Valgresultatet legger grunnlaget for et politisk oppgjør som eksperter mener kan føre Georgia bort fra sine EU-ambisjoner.

    Landet er kandidatland til EU, men unionen har advart om at utfallet av valget kan avgjøre om Georgia får bli medlemsland eller ikke.

    Det Putin-vennlige regjeringspartiet vant med over 54 prosent av stemmene, ifølge landets valgkommisjon. Men opposisjonen i Georgia mener resultatet er manipulert.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article