Liva Ingebrigtsen møtte veggen: – Det er toppidrettens pris

1 week ago 8



I vår kjente Liva Ingebrigtsen at kroppen sa stopp. Hun ristet da hun hentet mannen Henrik Ingebrigtsen på flyplassen.

Foto: Mattis Sandblad / VG

Publisert: 26.09.2024 10:40 | Oppdatert: 26.09.2024 10:55

– Det har vært sånn en gang før. Da jeg var gravid med Charlotte, hadde jeg svangerskapsdepresjon med panikkangst. Og nå merket jeg at det ble veldig likt som sist gang, og jeg ville ikke havne der. Da var jeg sykmeldt i ett år, forklarer Liva Ingebrigtsen i tredje episode av løperfamiliens nye serie «Ingebrigtsen: Born to Run».

I den åpner influenceren opp om hvordan situasjonen har vært hjemme hos henne, Henrik og parets to døtre.

I mai ble hun sykmeldt og tok pause fra sosiale medier.

Foto: Espen Solli / Prime Video

Hun måtte ringe til mannen Henrik Ingebrigtsen, som på det tidspunktet befant seg i Flagstaff i USA. Han avbrøt treningsleiren og dro hjem.

Hjemme i sofaen i Sandnes var det en tydelig preget Liva som delte hvordan hun følte seg.

– Kroppen sa fra om at det ble litt mye, litt tidligere enn jeg trodde. Det er toppidrettens pris. Jeg så ikke for meg at det skulle bli så dyrt, sier hun i episoden.

VG har bedt henne om å utdype hva hun legger i det, men det ønsker hun ikke.

Det satt langt inne å be mannen om å komme hjem. Henrik Ingebrigtsen har selv sagt at brødrene er lært opp til å klare seg selv, og at de ikke skal spørre om hjelp.

Slik er også kona.

– Jeg er heller ikke veldig flink på å be om hjelp. Jeg er veldig dårlig på å be om hjelp. Jeg liker å gjøre ting selv. Å be Henrik om hjelp er siste utvei. Da har det gått ti hakk for langt, sier Liva til VG.

Foto: Mattis Sandblad / VG

At mannen brøt treningsleiren betyr ekstra mye.

– Jeg vet at det kostet ham ekstra mye å dra hjem. Det gjør jo at det betyr ekstra mye at han faktisk gjør det, sier hun.

Henrik utdyper:

– Hadde jeg vært i Flagstaff uten krystallsykenuten krystallsykenI juni etter 5000-meteren i EM avslørte Henrik Ingebrigtsen at han har slitt med krystallsyke. Krystallsyke er en sykdom i det indre øret som fører til at bestemte hodebevegelser utløser korte anfall av svimmelhet. og en kone som var utbrent, hadde det vært slitsomt nok, sier Henrik Ingebrigtsen til VG.

Han fortsetter:

– Det blir lag på lag med belastning som er med å gjøre at totalen blir for stor. Når det ikke går på skinner hjemme, blir det så tydelig at det er behov for meg. Det er også en belastning – å vite at du burde bidratt. Det var ingen annen utvei enn å komme seg hjem, sier han.

Foto: Mattis Sandblad / VG

Å ha et kamerateam på slep i den perioden var en ny opplevelse.

– Det er litt spesielt. Jeg er ikke veldig vant med å slippe folk inn på sårbare områder, men jeg tror også at det er litt viktig. For det er ganske vanlig, selv om det kanskje ikke føles slik, for folk snakker ikke noe om det.

– Hvordan er det å se tilbake på hvordan du hadde det i den perioden gjennom TV-en?

– Det er ikke noe som går over natten. Jeg jobber fremdeles med å begrense og kjenne etter når det er nok, sier hun.

Fikk du med deg denne?

VG møtte brødrene Ingebrigtsen og konene i sammenheng med lanseringen av Prime Video-serien, som ble lansert 20. september.

Ifølge Liva skiller serien seg ut fra NRK-serien «Team Ingebrigtsen», som senere er trukket fra NRKs sider.

– Jeg føler at vi kommer tettere på. Det kan også være fordi vi begynner å bli eldre og det er lettere. Nå fikk vi barn i den forrige, men nå får du se både Jakob og Elisabeth bli foreldre for første gang, og man kommer ganske tett inn på tema som har vært litt såre, også, sier hun.

– Hva håper du at serien kan bidra med?

– Jeg håper at det kan vise hva som ligger bak alt det som skjer, og jeg håper egentlig også at det inspirerer noen til å tørre å satse og se hva som er mulig. For det er ganske mange ting vi kan få til hvis man bare har lyst. Det ser du bare på Henrik, Filip og Jakob.

Read Entire Article