«Lillian» er i gang: Sikre løse gjenstander

1 month ago 30



Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for kraftig vindkast i Nord-Norge og Østlandet. Det kan få konsekvenser for flyavganger og ferger.

Slik kan det se ut fredag kveld, ifølge meteorologene. Foto: Meteorologisk institutt

Publisert: 23.08.2024 16:57

Kortversjonen

Fra fredag ettermiddag er det ventet vindkast på 18–22 m/s på deler av Østlandet.

Den engelske stormen «Lillian» kommer innover mot Norge fredag.

– Hun har allerede forlatt Storbritannia, og har nå vendt nesen mot Norge. Turen koster krefter, så vi får en litt svekket utgave, skriver meteorologene.

Også i Nord-Norge er det sendt ut farevarsel for vindkast, men her gjelder farevarselet fra lørdag morgen til søndag kveld.

– Det ventes lokalt kraftige vindkast på 25–30 m/s fra vest og sørvest, og liten storm på kysten. Vinden vil øke først i sør, og minke sist i nord, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet.

Sikre løse gjenstander

Vind som dette kan få konsekvenser for flyavganger og ferger. I tillegg kan enkelte veier bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen, ifølge meteorologene.

Alle ferger mellom Horten og Moss er innstilt inntil videre på grunn av uværet. Det skriver Vegtrafikksentralen på X.

Det anbefales å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Også politiet i Oslo har kommet med en påminnelse om å feste løse gjenstander på grunn av de kraftige vindkastene.

– Vi er på en vindstyrke hvor løse gjenstander både kan bli borte og forårsake skade. Og til dere som har satt opp stillas, sjekk at disse er ordentlig fortøyd, skriver politiet på X.

I tillegg til kraftige vindkast og mye nedbør, er det også sendt ut gult farevarsel for høy vannstand for deler av Oslofjorden. Dette farevarselet gjelder også fra fredag ettermiddag til lørdag kveld.

Meteorologisk institutt anbefaler at det vises forsiktighet ved strandsoner. Det anbefales også å sjekke fortøyningen til båten, og sikre løse gjenstander i strandsonen.

Read Entire Article