Kuer på E18 for tredje gang på fire dager

2 weeks ago 13



Torsdag ettermiddag oppga Sør-Øst politidistrikt at de ble nedringt av folk som meldte fra at rundt 40 kuer hadde kommet seg ut på E18 ved Borgekrysset i Stokke i Sandefjord.

Dette førte til at E18 måtte stenges i sørgående retning, mens eieren fikk hentet inn dyrene igjen.

Fredag ettermiddag rykket politiet igjen ut etter melding om mange kuer som var på gresset ved avkjøringen til E18, på vei mot motorveien.

Søndag morgen skjedde det samme igjen. Da var 10–12 kuer på E18, og politiet dro til stedet for å sikre at ikke det skjedde noen ulykke før eieren fikk fanget inn dyrene igjen.

Også da ble E18 stengt noen minutter.

Kuer fra samme sted

– Det er de samme kuene og den samme innhegningen det har vært de siste dagene, sier operasjonsleder Christian Fredrik de Boer Prytz til NRK.

Det spørs om politiet mener alle gode ting er fe, i hvert fall i dette tilfellet.

– Det vil potensielt skape en større ulykke hvis en ku blir påkjørt. Det er jo store dyr, sier operasjonslederen og legger til:

Kuene er observert ved krysset der man kjører av og på E18.

– Derfor har også nå eier fått beskjed om at dette må løses. Det kan ikke fortsette at de går ut fra området der, sier han.

Politiet forklarer at kuene kommer seg gjennom et strømgjerde i området.

– Skumle å ha ved trafikk

Også Vegtrafikksentralen sør advarer mot kyr i trafikken, selv om konsekvensen disse dagene stort sett har vært nedsatt hastighet.

– Det er jo ikke ideelt å ha en ku på E18. Det er store dyr, som er skumle å ha ved siden av trafikk. Så det blir gjort tiltak med én gang de befinner seg i nærheten, sier trafikkoperatør Andreas Larsen.

– Har dere noen oppfordring til trafikanter i nærheten av kuer?

– Det er jo generelt å være obs på ting i veien. Men jeg vil jo tro at dette har skjedd såpass mange ganger nå at bonden kanskje har fått litt mer kontroll på dem, håper jeg.

Publisert 15.09.2024, kl. 10.07 Oppdatert 15.09.2024, kl. 11.07

Read Entire Article