Italiensk triumf i Sölden – Shiffrin og Stjernesund utenfor pallen

6 hours ago 6



Mikaela Shiffrin ledet etter 1. omgang og var storfavoritt til å ta sin 98. verdenscupseier. I stedet fortsatte Federica Brignone (34) der hun slapp sist sesong.

  • Christian Dehlie Lokøy, VG

Publisert: 26.10.2024 13:54 | Oppdatert: 26.10.2024 14:30

  • Få reaksjoner og intervjuer i VG+ Sport-sendingen i videovinduet over. Saken oppdateres!

Da avsluttet Brignone sesongen med å vinne de to siste storslalåmrennene.

– Jeg trodde ikke at jeg kunne vinne i dag. Det kjentes ikke så bra i øvre halvdel. Jeg skled litt, men så bestemte jeg meg for at jeg måtte kjøre på, sier seierskvinnen til VG.

I storslalåmrennet i verdenscupåpningen i østerrikske Sölden ledet den amerikanske alpinlegendenalpinlegendenShiffrin har 97 verdenscupseire, fem sammenlagtstitler i verdenscupen, to OL-gull og syv VM-gull. Mikaela Shiffrin før 2. omgang. Shifrrin satte standarden fra startnummer 1 i 1. omgang.

I 2. omgang feilet Shiffrin og hadde nest svakest omgangstid av de 28 som kom seg til mål. Shiffrin endte på en 5.-plass, plassen foran Thea Louise Stjernesund.

1 av 3Foto: JOHANN GRODER / AFP / NTB

Brignone tok sin 28. verdenscupseier – hennes 13. i storslalåm. Alice Robinson fra New Zealand og Julia Scheib fra Østerrike ble henholdsvis nummer to og tre. Robinson var 17 hundredeler bak Brignone i mål, Scheib 1,08 bak.

– Når startintervallen blir to minutter eller mer, rekker jeg å tenke litt. Jeg ble tatt litt av nervene. Men jeg tar sjetteplassen – det er det beste jeg har gjort her (i Sölden), sier Stjernesund til VG.

Stjernesund var Norges fremste håp og lå på 4.-plass etter en solid 1. omgang. I 1. omgang kjørte hun i mål 69 hundredeler bak Shiffrin med dette løpet:

I 2. omgang fikk hun det tyngre. Stjernesund kjørte godt i det første partiet, men tapte mer og mer i henget midtveis. Stjernesund kjørte i mål til en 3.-plass - tre tideler bak østerriske Julia Scheib, men ble skjøvet ned til 4.-plass av Brignone på neste startnummer.

Avstanden opp til Robinson og Brignone på henholdsvis 2.- og 3.-plass før 2. omgang var 29 og 47 hundredeler for den norske 27-åringen.

- Jeg har alt å vinne, og ingenting å tape, sa Stjernesund til VG før 2. omgang.

Stjernesund ble nummer syv i storslalåmcupen sist sesong, og avsluttet sesongen med å ta en sterk 3.-plass bak Brignone og Robinson i det siste storslalåmrennet i østerrikske Saalbach.

Thea Louise Stjernesund i målområdet etter å ha kjørt i mål i 2. omgang. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB

Mina Fürst Holtmann (29) lå på 10.-plass etter 1. omgang. Da hun passerte målstreken i 2. omgang, kjørte hun i mål til en 5.-plass.

– Hun legger igjen altfor mye i det bratte partiet, kommenterte VGs ekspertkommentator Leif Kristian Nestvold-Haugen om Holtmanns 2. omgang.

Likevel klatret hun opp én plass på resultatlista. Holtmann endte til slutt på 9.-plass. Kristin Lysdahl og Marte Monsen kom seg ikke til finaleomgangen.

Sveitsiske Lara Gut-Behrami vant storslalåmkula sist sesong etter fire seire, men valgte å trekke seg i morgentimene før dagens renn. I tårer uttalte Gut-Behrami at hun ikke følte seg klar.

Kajsa Vickhoff Lie måtte også stå over sesongåpningen på grunn av en vond rygg.

Søndag kl. 10 sesongåpner herrene med profiler som Henrik Kristoffersen, Atle Lie McGrath, Lucas Braathen og Marchel Hirscher i spissen med samme disiplin i Sölden.

Følg sendingen fra kl. 09.30 med VG+ Sport:

Read Entire Article