Israel med massivt angrep i Beirut – Iran kaller det eskalering

1 week ago 14



– Det israelske angrepet er en farlig opptrapping som endrer spillereglene, uttaler Irans ambassade i Beirut.

Israelsk angrep i Beiruts sørlige forsteder fredag kveld. Foto: Emilie Madi / Reuters / NTB

Publisert: 27.09.2024 20:18

Det israelske militæret (IDF) bekrefter å ha gjennomført et omfattende luftangrep sør i Beirut. Ifølge den israelske hærens talsmann Daniel Hagari, lå Hizbollahs hovedkvarter skjult under en boligblokk i Dahieh-nabolaget sør i Beirut.

Ifølge libanesiske sikkerhetskilder var dette det største angrepet på Beiruts sørlige forsteder, så langt. Målet skal ha vært gruppens leder Hassan Nasrallah. Ifølge kilder tett på Hizbollah skal Nasrallah ha overlevd angrepet, melder Reuters.

Minst to mennesker er drept og 76 såret i de massive israelske angrepene i Sør-Beirut, ifølge Libanons helsedepartement.

– Det israelske angrepet er en farlig opptrapping som endrer spillereglene, skriver Irans ambassade i Beirut på X.

De kaller angrepet en forbrytelse som må straffes.

I sentrum av byen var eksplosjonene så kraftige at bygninger ristet, hvor tusenvis av mennesker har ankommet de siste dagene etter at de flyktet fra angrepene i sør.

Aftenpostens korrespondent i Beirut bekrefter å ha hørt flere kraftige eksplosjoner i Libanons hovedstad.

Flere av dem har sjekket inn på hotell mens de venter på fly som kan ta dem ut av landet. Mens eksplosjonene pågikk løp en ung gutt panisk ut i gangen på hotellet familien hans har sjekket inn på.

– Åh, det var skummelt, sa han andpustent til Aftenpostens journalist. Han ville sjekke om det gikk fint med familiemedlemmer som bor i en annen etasje.

Kort tid før angrepet deltok tusenvis av mennesker i begravelsen til en av Hizbollahs militære ledere som ble drept i et israelsk angrep torsdag.

Read Entire Article