Israel: Har gjennomført «målrettet angrep» i Beirut

2 weeks ago 8



IDF har igjen gjennomført luftangrep mot Libanon.

 Mohammad Zaatari / AP / NTB
Mange libanesere har de siste dagene flyktet fra områder IDF har angrepet. Foto: Mohammad Zaatari / AP / NTB

Publisert 24.09.2024 14:15 Sist oppdatert nå

Det israelske forsvaret (IDF) har tirsdag ettermiddag gjennomført et «målrettet angrep» mot den libanesiske hovedstaden Beirut, skriver talsperson Avichay Adraee på X.

To kilder opplyser til nyhetsbyrået Reuters at en Hizbollah-leder har vært mål for angrepet. Det er foreløpig ikke kjent hva som har skjedd med mannen, men ifølge Reuters kilder er minst en person drept i angrepet.

På meldingstjenesten Telegram skriver IDF at de har angrepet mål de mener tilhører Hizbollah. Dette inkluderer blant annet bygninger der våpen og annet utstyr var lagret.

IDF advarte tidligere tirsdag om at de ville gjennomføre nye angrep mot nabolandet i nord.

– Hvis du er i nærheten av, eller inne i Hizbollah-bygninger eller våpenlagre, må du bevege deg minst en kilometer bort fra disse, eller ut av byen umiddelbart, skrev IDF-talsperson Adraee på X klokken 11.24 norsk tid.

Farlige flygeblader

Tirsdag ettermiddag hevder Hizbollah at Israel har sluppet det de beskriver som «veldig farlige» flygeblad over Bekaadalen, skriver blant annet Sky News.

Ifølge dem har flygebladene en kode på seg, som hvis man skanner den, vil slette all informasjon fra telefonen.

Det er ikke kjent hva som står skrevet på løpesedlene, og den israelske hæren har ikke kommentert opplysningene.

50 barn drept

IDF gjennomførte en rekke angrep mot Libanon mandag, og angrepene fortsatte gjennom natten. 

Minst 558 mennesker er drept i israelske angrep mot Libanon siden mandag, opplyser landets helseminister tirsdag. I tillegg er nærmere 2000 personer såret i angrepene.

Ifølge FN har titusenvis av mennesker forlatt hjemmene sine i Libanon som følge av angrepene.

– Vi er dypt bekymret over opptrappingen i angrepene som vi så i går. Titusenvis ble tvunget bort fra hjemmene sine i går og i natt, og tallene fortsetter å stige, sier en talsperson for FNs flyktningorgan.

Ifølge en sikkerhetskilde nyhetsbyrået AFP har snakket med har rundt 500 personer krysset grensen fra Libanon til Syria som følge av angrepene mandag.

Read Entire Article