Her får Oliver Solberg kjørt seg mot Lando Norris

1 week ago 8



Oliver Solberg (23) kjører for VM-gull i Chile i helgen. Oppladningen luktet svidd gummi.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 27.09.2024 19:35

På Silverstone-banen i England fikk han prøve seg både som passasjer i bilen til Lando Norris (24) og deretter i duell med Formel 1-stjernen.

– Det blir ikke mulig å skremme ham, sier Lando Norris da Solberg setter seg inn i McLaren-bilen hans på Silverstone (og vi snakker da om gatebilen McLaren) for en kjøretur i opp mot 300 km/t.

– For første gang har jeg en passasjer som vet hvordan du skal kjøre!

Lando Norris (t.v.) og Oliver Solberg. Foto: EPA og Oliver Solberg Rally

VG kunne i vår fortelle at Lando Norris har hentet inn Petter Solbergs sønn som én av bare fire unge sportsstjerner han vil samarbeide med i sitt prosjekt kalt Quadrant. Det er to opptatte herrer som reiser verden rundt, men for et par uker siden fikk de endelig få tid til å møtes og bli nærmere kjent under et sponsorevent på den legendariske Formel 1-banen.

Siden møttes de til en liten duell, der Oliver Solberg holdt bra følge, men fikk trøbbel siste sving:

– Jeg kjørte litt for fort i siste sving. Jeg bremset for sent, innrømmer Solberg da han ble forbikjørt av sist helgs Formel 1-vinner.

– Neste gang må du prøve rallybil, er hans oppfordring til Lando Norris.

I helgen kjører Petter Solbergs sønn altså for gull i den såkalte WRC2-klassen under VM-runden i Concepción i Chile.

Den 23 år gamle Skoda-føreren har dominert serien i år. Han har vunnet fem av VM-rundene så langt i år og blitt nummer to i de to øvrige løpene som er kjørt i rallysportens nest mest prestisjefylte klasse.

– Jeg vet bare at hvis jeg vinner neste løp, blir jeg mester. Men en ting er å si det, en helt annen ting er å gjøre det. Konkurransen i WRC2-klassen er knallhard, så vi må kjempe hardt minst en gang til, sier Oliver Solberg.

Oliver og kartleser Elliott Edmondson har de gode minner fra Rally Chile. I fjor vant de sin klasse og ble nummer seks totalt.

Pappa Petter ble verdensmester i WRC-klassen i 2003.

Det er hele 56 dager siden sist Oliver Solberg kjørte et rally. Det var Finland.

Read Entire Article