Fra 3. divisjon til A-landslaget på 2,5 år: – Helt uventet for meg

1 month ago 20



Fredrik Sjøvold (21) er tatt ut på landslaget. I Tiller IL er de stolte over ungguttens reise.

Fredrik Sjøvold er tatt ut på A-landslaget etter å ha imponert for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Publisert: 27.08.2024 14:54

– Dette var veldig uventet for meg. Jeg er veldig stolt over å få muligheten, og gleder meg til samling, sier Sjøvold til VG via Bodø/Glimts mediesjef.

Han er én av 23 spillere som er tatt ut til landslagstroppen som møter Kasakhstan og Østerrike i Nations League-gruppespillet i begynnelsen av september.

Uttaket kom nok som en overraskelse på de fleste, i hvert fall hvis man tar i betraktning at det bare er 963 dager siden Sjøvold signerte for Glimt fra trønderske Tiller IL i tredjedivisjon.

Sjøvold scoret da Glimt vant 3–1 mot Odd. Se målet her.

– Jeg blir stolt over at den lille klubben vår har vært med på å gi ham muligheten til å ta stegene for å oppnå den drømmen. Fredrik må først og fremst ta æren for dette selv, men dette var «lænt» for oss som klubb.

Det sier Roar Alstad, styreleder i Tiller IL Fotball. Til VGs østlandske journalist forklarer Alstad at «lænt» er trøndersk for morsomt, eller artig.

– Dette er først og fremst veldig hyggelig for Fredrik. Jeg fulgte med på ham i sist kamp mot Røde Stjerne der han nesten klinket ballen i vinkelen ... Det er så godt å se at unge gutter får den muligheten og så tar stegene de gjør. Dette er veldig hyggelig, og jeg håper han fortsetter utviklingen og tar de mulighetene han får.

Fredrik Sjøvold (nede til venstre) fikk sin første U-landskamp da han var 19 år gammel. To år senere er han nå tatt ut på A-landslaget. Foto: Carina Johansen / NTB

Landslagssjef Ståle Solbakken trakk også frem 21-åringens prestasjon mot Røde Stjerne i Champions League-kvaliken som én av årsakene bak uttaket.

Da var Solbakken selv på plass på Aspmyra.

– Han spilte mot en «tricky» ving som er god én mot én, men han tok ham helt ut av kampen. Da fikk jeg en bekreftelse om at han kan klare det, sa Solbakken da troppen ble presentert.

RBK-talentet Marius Broholm, også med bakgrunn i Tiller IL, har også vært brennhet den siste tiden. Se målene hans mot Odd her.

Roar Alstad i Tiller IL beskriver Sjøvold som «en ganske stille og ordentlig person».

– Han gjør ikke så mye ut av seg og er ikke den som roper høyest. En ser det på banen også: Han gjør en grunnjobb, det som er riktig. Han er ikke så ekstrovert.

Sjøvold spilte for akademiet til Rosenborg i 2018 og 2019, men valgte så å reise til Tiller IL. Gode prestasjoner i tredjedivisjon gjorde ham attraktiv for flere storklubber.

Bodø/Glimt vant kampen om stortalentet. Der har han fått mer og mer spilletid, først og fremst som høyreback, selv om han har bakgrunn som midtbanespiller.

– Han droppet RBK for å være med oss og utvikle seg på et seniorlag istedenfor å sitte på benken i et toerlag. Han har gått sin egen vei, og kanskje gjort det riktige da, sier Alstad.

Read Entire Article