Elever ble vitne til skyteepisode: – Flere har fulgt barna til skolen i dag

3 weeks ago 16



Slik jobber Linderud skole for å ivareta elevene etter gårsdagens skyteepisode.

 Kristiana Qarri / TV 2
SKYTEEPISODE: Onsdag ettermiddag var det en skyteepisode ved Linderud skole. Foto: Kristiana Qarri / TV 2

Publisert 19.09.2024 09:31 Sist oppdatert 8 minutter siden

Like før klokken 16 onsdag fikk politiet i Oslo melding om en pågående skyting ved Linderud skole og at personer løp fra stedet.

Vitner observerte en pistol. Like før klokken 18 kom politiet i kontakt med den fornærmede mannen i 20-årene som ble betegnet som uskadet.

I løpet av dagen ble tre personer pågrepet.

Forebyggende politi på skolen

Linderud skole er en barne- og ungdomsskole med cirka 480 elever og over 100 ansatte.

Onsdag sa assisterende rektor og avdelingsleder for 1.–4. trinn ved skolen, Lars Corneliussen, at det mest sannsynlig var en signalpistol som ble brukt, og altså ikke en skarp pistol. 

Politiet har imidlertid ikke bekreftet dette.

Dagen etter hendelsen fokuserer lærerne på hvordan de skal ivareta elevene, forteller han.

Corneliussen forteller til TV 2 at PPts (Pedagogisk-psykologisk tjeneste) kriseteam er på plass på skolen torsdag og at alle ansatte på starten av dagen har hatt morgenmøte med bedriftshelsetjenesten hvor de har gått gjennom rutiner og traumesensitiv tilnærming.

Representanter fra politiets forebyggende avsnitt har også snakket med lærerne om hendelsen, forteller den assisterende rektoren.

Lærerne har også hatt en samtale med elevene om hendelsen hvor de har fulgt en mal etter råd fra kriseteamet. 

Ett trinn spesielt berørt

Corneliussen sier det er ett trinn som var nærmest hendelsen, og at noen av disse elevene ble vitne til det som skjedde.

– Vi har ikke fått inn så mange bekymringsmeldinger fra foreldre, og de fleste barna kom til skolen i dag. Det er veldig få barn som har blitt holdt hjemme på grunn av hendelsen, men det er flere foreldre som har fulgt barna til skolen i dag enn tidligere.

Enhet Øst i Oslo-politiet har tatt over etterforskningen av saken, opplyser politiets pressekontakt til TV 2.

Politiet har sagt at hendelsen ikke har tilknytning til skolen, men at personer med tilknytning til området er involvert. Politiet har ikke bekreftet at hendelsen var et gjengopprør.

Mehl reagerte

Justis- og beredskapsminister, Emilie Enger Mehl, kalte onsdag episoden for uakseptabel.

– Dette er helt uakseptabelt. Det er også derfor de tiltakene regjeringen la frem senest på mandag er så viktige. I dag går mine tanker først og fremst til barna som var her, foreldrene som ble har blitt veldig redde og bekymret for barna sine. Så er jeg takknemlig for at skolen har reagert raskt og at politiet raskt har kommet og fått kontroll på gjerningspersonene, sa Mehl og la til:

– Dette, denne typen hendelser, skyting, vold og skremmende opplevelser i nærmiljøet til folk, det er nettopp grunnen til at vi må slå kraftig ned på gjengkriminaliteten. Og at regjeringen nå prioriterer 2,8 milliarder til den innsatsen.

Read Entire Article