Dette godteriet mangler i butikkene: – Gjør alt vi kan

2 weeks ago 10



Flere nordmenn og svensker reagerer på at «Bubs» er umulig å finne i smågodthyllene. Nå er det satt eksportstopp, ifølge Orkla.

 Odd Arne Hartvigsen / TV 2
POPULÆRE SØTSAKER: Godteriet fra Bubs har spredt seg som en farsott på sosiale medier. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Publisert 24.09.2024 12:11

Mange liker å unne seg litt smågodt i løpet av uken. Noen foretrekker sjokolade, men for andre er det kanskje de søte og sure skumgodteriene fra merket Bubs som er favoritten.

Da TV 2 besøkte flere butikker i Oslo sentrum tirsdag, var det imidlertid vanskelig å oppdrive det sistnevnte godteriet. 

Nå reagerer flere svenske og norske Tiktok-brukere på at det svenske godterimerket mangler fra butikkhyllene. Og det er amerikanerne som får skylden. 

«Bubs» har nemlig blitt ekstremt populært i USA etter å ha trendet på sosiale medier.

– Kjære amerikanere, vennligst gi oss tilbake godteriet vårt, er det én som skriver. 

– Jobbes for fullt

– Bubs er blitt ekstremt populært, og alt fabrikken produserer blir solgt unna fortløpende. Derfor blir det i blant tomt i smågodthylla, skriver Elisabeth Aandstad Ekheim i en epost til TV 2.

Hun er kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, som kjøpte opp det svenske godterimerket i fjor.

Orkla har ikke oversikt over hvor mange butikker som mangler godteriet, men opplyser at det «jobbes for fullt» med å bedre kapasiteten på bubsfabrikken i Sverige. 

I mellomtiden er det satt full eksportstopp, ifølge Ekheim. 

– Bubs prioriterer nå bestselgerne som bringebær lakrisskaller og Banana Bubs. Norske og svenske forbrukere prioriteres, skriver hun. 

Dette er årsaken

Kommunikasjonsdirektøren avkrefter derimot at det er amerikanske godterispisere som er årsaken. 

– Det er den store etterspørselen blant norske og svenske forbrukere som gjør at vi akkurat nå ikke kan møte all etterspørsel, skriver hun. 

 Orkla
KOMMUNIKASJONSDIREKTØR: Elisabeth Aandstad Ekheim i Orkla Confectionery & Snacks. Foto: Orkla

Rundt 120 millioner videoer er nå tagget med «swedish candy» på sosiale medier, ifølge Ekheim, som legger til at Bubs-godteri er synlig i nesten alle disse.

– Vi er glad for at folk har lyst til å kose seg med Bubs, og vi gjør alt vi kan for å møte etterspørselen, skriver kommunikasjonsdirektøren. 

Read Entire Article