Derfor avpulibserte Aftenposten artikkel etter Pride-skytingen

1 hour ago 6



To dager etter masseskytingen i Oslo 25. juni 2022, publiserte Aftenposten en artikkel om det vi trodde var et offer etter skytingen. Noen måneder senere avpubliserte vi artikkelen og beklaget til leserne våre at den var publisert. Hva skjedde? Nå er kvinnen dømt for uriktig forklaring, og vi vet nok til å gi leserne en grundigere forklaring.

Situasjonen var kaotisk etter skytingen utenfor London pub 25. juni 2022. Oslo tingrett vektla i dommen at det ikke finnes tilstrekkelig bevis  som støtter kvinnens forklaring om at hun var til stede og ble skutt denne natten.  Retten mener det er bevist at hun var hjemme i sin egen leilighet da skytingen fant sted. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten

Publisert: 22.10.2024 19:26

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

Zaniar Matapour skjøt og drepte to personer og skadet 21 utenfor de to pubene Per på hjørnet og London i Oslo sentrum 25. juni.

Aftenpostens publiserte to dager senere et intervju med en kvinne som fortalte hvordan hun havnet midt oppi dramatikken. Artikkelen var hovedsak på ap.no og i papiravisen 28. juni. I artikkelen forteller kvinnen at hun ble skutt.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article