– Den kuleste arenaen jeg har vært på

1 month ago 36



«Alle» klager på Seinen. Men ikke Henrik Christiansen (27), som svømte over to timer der i fredagens maratonsvømming.

Christiansen (med blå badehette) la på svøm i Seinen foran tusenvis av tilskuere tidlig fredag morgen. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / NTB

Publisert: 09.08.2024 11:06

Samtidig varsler han en tøff evaluering av sin egen innsats etter nye skuffelser.

Men først: Anbefaler han en svømmetur i Paris’ sagnomsuste elv?

– Vannkvaliteten har vært helt fin nå de siste dagene. Det er litt dårlig sikt, men det er heller ikke noe stort problem, oppsummerer Christiansen til VG og andre norske medier etter å svømt inn til 25. plass.

  • Alt av OL ser du på Max.

Den sterke strømmen i elven trekker han frem som et større problem.

– Det er mye strøm i vannet – det er kanskje det som har vært hovedutfordringen og skepsisen blant andre. Men det har vært et vel gjennomført mesterskap både for herrene og damene.

Seinen har vært den store hodepinen for OL-arrangørene. Flere treninger i elven har blitt avlyst som følge av forurensningen, men likevel var det fredag morgen grønt lys for maratondistansen i svømming – 10 kilometer.

– Det er ikke noe lukt eller noe du merker?

– Nei, egentlig ikke. Det er folk som sier at det lukter og smaker, men det syns ikke jeg at det gjør.

Christiansen fikk det fryktelig tøft fra første meter. 27-åringen var ni minutter og 36 sekunder bak på passering fem av seks runder, og tapte ytterlig på den siste runden.

– Jeg har ikke utholdenheten til å holde en høy maksfart i dag i det hele tatt. Det er ikke noe god prestasjon, sier han.

Christiansen svømte inn til tiden 2:03.38 – nesten 13 minutter bak vinneren. 29 mann stilte til start, Christiansen endte sist av de som fullførte. Etter løpet var han tydelig misfornøyd med egen prestasjon i lekene.

– Det har vært skuffende. Jeg hadde selvfølgelig håpet å være på et vesentlig høyere nivå. Det kommer til å bli noen gode runder nå der vi må evaluere hva det er vi faktisk driver med.

Christiansen, som har flere medaljer i EM og VM, klarte ikke å ta seg videre verken på 800 meter eller 1500 meter innendørs. Nå venter en grundig evaluering.

– Det har vært litt for mange bommer. Vi må kanskje inn og snu bunken og ta en evaluering på det vi gjør. Er det godt nok i det hele tatt? Gjør vi noe feil? Er det kvaliteten? Er det meg, eller er det opplegget? Kanskje det er en god kombinasjon, reflekterer han.

Ungarske Kristof Rasovszky tok gullet med tiden 1:50.52. Tyske Oliver Klemet tok sølv, mens David Betlehem fra Ungarn vant spurten mot italienske Domenico Acerenza og sikret bronsen.

I forkant av fredagens tikilometer satte den svenske legen ned foten for deres håp, Victor Johansson. Han startet ikke.

Frankrike har brukt milliarder på å rense Seinen, som renner tvers gjennom Paris.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin Sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article