Historisk cupsemifinale for KFUM Oslo

3 hours ago 4



(Stabæk-KFUM Oslo 2–3) Alle gode ting er tre for KFUM Oslo - som sikret seg plass i cupens semifinale i sin tredje kvartfinale noensinne.

 Ayoub Aleesami kan juble sammen med storebror Haitam (t.v). KFUM Oslo skal spille semifinale i cupen for første gang. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 06.10.2024 16:23

I 2019 spilte KFUM Oslo kvartfinale i cupen for første gang. De to første forsøkene endte med totalt ti baklengsmål mot henholdsvis Odd og Viking, men på Nadderud ble KFUM for sterke for OBOS-laget Stabæk.

I semifinalen venter vinneren av Vålerenga-Lillestrøm som spilles søndag kveld.

– Det var en tøff kamp, men vi gjør jobben som et lag, sier Njie etter semifinalen var i boks.

Njie løpte over hele banen for å feire sammen med KFUM-supporterne «profetene».

– De er familien min. Som noen vet så har vært en tøff vei tilbake, men «kåffa» har tatt meg i mot som min egen familie. Jeg er glad i dem, fortsetter matchvinneren.

Han håper på Vålerenga i neste runde.

– Jeg håper det blir Vålerenga så blir det et skikkelig «Osloderby».

I en kamp som bølget frem og tilbake i Bærum var det gjestene som startet best.

KFUM har de siste årene blitt kjent for sin ballbesittende fotball, men etter tjuefem minutter viste Oslo-klubben at de har flere strenger å spille på. En lang ball fra keeper Emil Ødegaard sendte Johannes Nunez på løpetur. Spissen vant løpsduellen mot Jon Øia, før spissen rundet Sondre Rossbach, og trillet ballen i det åpne målet.

Fem minutt før hvilen var det bæringene som rullet opp. Rasmus Egen Vinge spilte på tvers til William Wendt som fra fem meter sørget for balanse i regnskapet.

Etter hvilen viste Stabæks unggutter hva de har å by på. 17-år gamle Oskar Spiten-Nysæter sendte brødrene Aleesami i pølseboden med en kroppsfinte. Skuddet ble reddet av Ødegaard, men på returen bredsida Bassekou Diabate Stabæk i føringen.

Yngstebror Aleesami ville ikke la turen i pølseboden definere hans kamp. Robin Rasch med et flott frispark fra høyresiden - det endte på pannebrasken til Ayoub Aleesami. 2–2 på Nadderud.

Med tjuefem minutt igjen på kampuret spilte Teodor Berg Haltvik gjennom Moussa Njie. Kantspilleren dro til med venstrefoten - og Rossbach fikk bare flukta ballen videre i lengste hjørne.

Sandnes Ulf sikret semfinale i cupen lørdag da de slo Levanger 2–0. I siste kamp før finalen venter vinneren av Lillestrøm og Molde som spilles søndag ettermiddag.

Read Entire Article