Her jubler Bendtner for scoringen som sikret poeng

2 hours ago 4

Ranheim produserte en haug av store sjanser, men fant veien til nettmaskene kun én gang – og det holdt til ett poeng.

Trenerhospitant Nicklas Bendtner jubler for John Hou Sæters scoring i førsteomgangen. Foto: Terje Svaan
  • Johannes Strand

Johannes Strand

Publisert: 06.10.2024 16:26

Ranheim 1–1 Lyn

RANHEIM: Med livlige fans fra begge leirer og Nicklas Bendtner på Ranheim-benken, var rammene satt for god søndagsunderholdning i Fjæra.

Og Ranheim gikk rett i angrep. John Hou Sæter slo ballen ut til Vetle Wenaas, og venstrekanten satte fart fremover. Etter noe nøling, fikk Sæter ballen tilbake ved 16-meteren – og derfra testet toppscoreren skuddfoten. Forsøket gikk imidlertid midt på Lyn-keeper Alexander Pedersen.

Bastionen sørget for et ordentlig trøkk på bortetribunen. Foto: Terje Svaan

Ikke lenge etter var Weenas involvert i nok et Ranheim-angrep. Denne gangen avsluttet han selv, men forsøket gikk en liten meter utenfor Lyn-målet.

Tidlig Lyn-scoring

Så smalt det i den andre enden av banen.

I det tiende spilleminuttet sendte Andreas Hellum Bastionen til himmels. Målet kom etter en del duellering rundt Ranheims 16-meter, før Herman Solberg Nilsen spilte gjennom Andreas Hellum. Lyn-spissen utnyttet at Jakob Tromsdal sov i timen og ikke lå på linje med resten av Ranheim-forsvaret, og alene med Ranheim-keeper Simen Vidtun Nilsen var Hellum iskald. 1–0 til bortelaget.

Etter scoringen gikk Ranheim rett i angrep og produserte flere farligheter.

Svære Ranheim-sjanser

Halvveis ut i omgangen fikk Sæter en ny god mulighet. Sivert Solli fant midtbanespilleren inne i feltet, men fra kloss hold avsluttet Sæter centimetere utenfor.

Lyns Andreas Hellum scoret kampens første mål i Fjæra. Foto: Terje Svaan

Og minuttet senere trodde «hele Ranheim» at utligningen skulle komme.

Mathias Emilsen satte på turboen og spilte ballen ut til Wenaas. Kantspilleren avsluttet mot mål, og Pedersen måtte ut i full strekk for å stoppe forsøket. På returen, kun et par meter fra mål, dukket ringreven Bendik Bye opp. Men steinkjerbyggen evnet ikke å få ballen inn i det åpne målet.

Mønsterangrep

Så kom den endelige Ranheim-scoringen – og det etter en haug av sjanser.

Det hele startet med at Wenaas satte fart fremover, før han ble stoppet med ulovlige midler. Bendik Bye plukket imidlertid opp ballen og spilte den videre til Sivert Solli. Til høyre for ham kom Sander Amble Haugen på et voldsomt løp – og det fikk Solli med seg. Haugen mottok ballen, før han la inn foran mål. Der dukket, «som alltid», Sæter opp. Fra kloss hold utlignet han til 1–1 etter et mønsterangrep.

Ranheims storscorer John Hou Sæter fant veien til nettmaskene nok en gang. Foto: Terje Svaan

Sæters 16. mål i Obos-ligaen denne sesongen.

Mot slutten av førsteomgangen bølget det frem og tilbake. Til pause sto det 1–1.

Assistentdommer måtte byttes ut

Også i andreomgangen gikk hjemmelaget rett i angrep. Og fire minutter ut i kampen steg Wenaas til værs inne i Lyn-feltet. Fra en god posisjon headet han en halvmeter over mål.

Morgendagens trenere Pål-André Helland og Nicklas Bendtner fulgte kampen fra Ranheim-benken. Foto: Terje Svaan

Kort tid etter var Wenaas frempå nok en gang. Denne gangen ble avslutningen, som hadde svært god retning, blokkert av en Lyn-forsvarer og ut til hjørnespark.

Ikke lenge ut i andreomgangen ble det et opphold på flere minutter grunnet en skade på den ene linjedommeren(!).

Et overtråkk tvang Ruben Haugland til å gi seg – og dermed måtte fjerdedommer Mats Thorsø Hansen ta over rollen.

1 av 3Foto: Terje Svaan

Etter et par store Ranheim-sjanser, var også gjestene frempå flere ganger.

Sjansesløseri

Et kvarter før slutt, vartet Vidtun Nilsen opp med en beinparade. Lyns Ole Breistøl fikk en giga-sjanse fra kloss hold, men han klarte ikke å overliste Ranheim-målvakten. Stadig 1–1.

På overtid fikk hjemmelaget nok en stor mulighet. Denne gangen var det innbytter Gustav Mogensen som avsluttet mot mål. En god redning av Lyn-keeper Pedersen hindret en ny Ranheim-scoring.

Til tross for en haug av svære målsjanser, ble det kun med de to målene. Dermed endte oppgjøret 1–1 i Fjæra.

Med fire seirerunder igjen av sesongen, ligger Ranheim på en niendeplass, syv poeng unna opprykks-kvalik.