Deila-tvillingene for Norge: – Vi er ikke identiske

2 hours ago 6



Håndballjentene har fått et nytt tvillingpar.

 Thale (til venstre) og Live Rushfeldt Deila. Foto: Jostein Overvik
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 25.10.2024 22:18

Torsdag spilte Live og Thale Rushfeldt Deila (24) for første gang sammen for Norge. De er til forveksling like. Begge med håret i lang flette. Noen trengte nok draktnummeret – nummer 33 (Thale) og 34 (Live) – for å skille de toeggede tvillingene.

– Mange synes vi er veldig ulike, men jeg skjønner at det kan være vanskelig for folk som ikke kjenner oss. Vi er søsken og vi er like. Men vi er ikke eneggede. Vi er ikke identiske, sier Live.

– Vi kan se veldig like ut. Men når vi står ved siden av hverandre så synes jeg ikke vi er så like. Selvfølgelige er vi like som søstre, men vi er ikke identiske, følger Thale opp.

De forteller at den like lange hårfletten ikke er avtalt.

– Nei, det er løsningen når man har langt hår. Det er ikke noe mer enn det, smiler Live Rushfeldt Deila.

 Thale (til venstre) og Live Rushfeldt Deila er sammen på landslaget for første gang. Lørdag er Danmark motstander. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

De debuterte sammen på ungdomslandslaget for seks år siden. Men har ikke spilt på klubblag sammen siden den gangen.

Da Tyskland ble slått i Larvik var de plutselig på banen sammen igjen.

– Det er spesielt å spille med tvillingsøsteren sin. Så absolutt. Men jeg tenkte ikke så mye på det under kampen, sier Live Rushfeldt Deila.

– Det var gøy at vi fikk stå sammen på banen. Nok en opplevelse, sier Thale.

Hun har allerede både OL- og EM-gull, men nå er en ny Deila på vei inn. Live har spilt godt med Henny Reistad i klubblaget Esbjerg denne høsten.

Hun scoret fem av målene da det ble storseier mot tvillingsøsterens Odense i Champions League. Men Thale «leder» 33–22 over Live i Champions League-scoringer denne høsten, og fikk nylig revansje da Odense slo Esbjerg i den danske ligaen.

Tvillingsøstre har blitt en gjenganger Norge. Silje Solberg-Østhassel og Sanna Solberg-Isaksen vant OL-gull sammen i august. Katrine Lunde har opplevd et samme to ganger med tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen.

Men for første gang kan Norge få tvillinger som begge er bakspillere.

Tvillingene Deila har klare styrker i finter og gjennombrudd. Og begge er toveisspilleretoveisspillereHåndballspillere som har sterke kvaliteter både i angrep og forsvar, og som sjelden blir byttet ut mellom de forskjellige fasene. som er omtrent like gode i forsvar som angrep.

– Vi er ganske like, men har også noen ting som er ulikt, mener Thale Rushfeldt Deila. Hun gjorde en meget god jobb i en vanskelig reserverolle i OL. Ingen setter spørsmålstegn med hennes plass i EM-troppen denne høsten.

Live Rushfeldt Deila kan få mesterskapsdebuten i Østerrike i slutten av november.

– Det er så absolutt en drøm å spille mesterskap. Mend det er veldig mange gode spillere her. Jeg er stolt over at jeg får prøve meg. Så håper jeg å få utvikle spillet mitt videre på landslaget. Så kanskje det blir en plass i EM, sier hun.

Norge spiller sine to siste kamper før EM-uttaket denne helgen. Mot Danmark lørdag (kl. 18.15) og Nederland søndag (kl. 18.15) i Larvik.

Tirsdag 5. november offentliggjør Thorir Hergeirsson EM-troppen.

Read Entire Article