Carlsen videre etter «Nepo»-tabbe

1 week ago 8



De gamle rivalene Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij måtte ha armageddon for å avgjøre fredagens runde.

Magnus Carlsen i sjakk-olympiaden nylig. Foto: TIBOR ILLYES / EPA / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 27.09.2024 19:50

Carlsen og Nepomnjasjtsjij spilte VM-kamp i 2021. Den gang ble russeren feid av brettet (avgjort etter bare 11 av 14 mulige partier).

Nordmannen hadde svarte brikker og kunne altså klare seg med remis i armageddonarmageddonArmageddon er i sjakk en måte å avgjøre en match på. I armageddon vil hvit bli gitt mer tid enn svart, men hvis svart klarer remis, vil svart vinne..

– «Nepo» spiller langsomt og dårlig, sier Jon Ludvig Hammer i TV 2-studio.

Carlsen og Nepomnjasjtsjij i et tidligere møte i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

– Dette går ikke an at han gjør tabber av dette kaliberet, fortsetter Hammer da Nepomnjasjtsjij dummer seg ut fullstendig og Carlsen ikke bare sikreren nødvendig remis, men også seier.

Nesten motstander for nordmannen blir Levon Aronian, som nå representerer USA. Alireza Firouzja og Aleksandr Gritsjuk vant også sine oppgjør.

De tre første partiene i Champions Chess Tour fredag endte med remis. Carlsen hadde svarte brikker i det første og tredje pariet.

Med hvite brikker kunne Carlsen avgjøre i det fjerde partiet, men Nepomnjasjtsjij tok et solid overtak. En tabbe av «Nepo» i det 21. trekket ble skjebnesvangert. Det jevnet seg ut og endte med remis nummer fire og avgjørelse i armageddon.

Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij spiller i 1. divisjon. Det samme gjør Arjun Erigaisi, Levon Aronian, Vladimir Fedoseev, Maxime Vachier-Lagrave, Alireza Firouzja og Aleksandr Grisjuk.

Read Entire Article