Bekrefter iransk angrep

2 weeks ago 17



Det israelske forsvaret til TV 2:

Dusinvis av droner skal ha blitt avfyrt fra Irans territorium. – IDF er i høy beredskap, sier Det israelske forsvaret til TV 2.

Publisert 13.04.2024 22:06 Sist oppdatert nå

Det har kommet flere rapporter om at Iran har startet sitt angrep mot Israel, skriver den israelske nettavisen Ynet News

Klokken 22.15 bekrefter IDFs talsmann Daniel Hagari at dusinvis av droner skal være avfyrt fra Irans territorium. 

–  IDF er i høy beredskap og overvåker hele tiden den operative situasjonen, sier IDF til TV 2. 

Det israelske forsvaret har satt høy inn beredskap, med både jagerfly fra luftforsvaret og skip fra marinen. 

– IDF overvåker alle mål, skriver de videre. 

Fra klokken 23.00 lokal tid har Israel valgt å innføre flere sikkerhetstiltak i landet. Alle skolen og ungdomsarrangementer er avlyst, og det er satt inn forbud mot folkemengder med mer enn 1000 mennesker. 

Stenger luftrommet

Dronene er ventet å ta noen timer før de ankommer Israel.

–  Vi ber publikum om å følge og følge instruksjonene fra Hjemmefrontkommandoen og de offisielle IDF-kunngjøringene angående saken, sier det israelske forsvaret. 

Flere land har stengt luftrommet lørdag kveld, som følge av det ventede angrepet. 

Både Jordan, Iran og Irak har valgt å stenge luftrommet midlertidig for all trafikk og det er ventet at Israels luftrom stenges om kort tid. 

Det statlige transportflyet til Israel Wing of Zion lettet lørdag kveld fra en militær flyplass sør i Israel, ifølge den israelske avisen The Times of Israel.

Flyet ble bygget for den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, men har aldri før blitt brukt offisielt, skriver avisen.

Netanyahus fly lettet kort tid etter at Israel skjerpet sikkerheten i påvente av et angrep fra Iran, men det er ikke kjent om statsministeren er om bord. 

Talspersoner i det israelske forsvaret sier Iran mest sannsynlig vil angripe militær infrastruktur og ikke sivile mål, ifølge avisen.

Holder kabinettmøte

Israel krigskabinett møtes klokken 22.00 norsk tid i hovedkvarteret til IDF for å drøfte den dramatiske situasjonen, melder Ynet. 

Kabinettet består av statsminister Benjamin Netanyahu, utenriksminister Israel Katz, forsvarsminister Yoav Gallant og justisminister Yariv Levin.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier landet er forberedt på angrep og Det israelske forsvaret (IDF) har lørdag kveld innført flere sikkerhetstiltak. 

– Våre forsvarssystemer er klare, og vi er forberedt på ethvert scenario, både i forsvar og angrep, sier han i en TV-sendt tale.

Netanyahu ber israelske innbyggere om å følge alle ordre som kan bli gitt av militæret.

Biden skal holde møte

USAs president Joe Biden har lørdag avlyst en tur i Delaware for å haste seg tilbake til Washington. 

Biden skal holde et møte med nasjonale sikkerhetstjenestemenn og kabinettmedlemmer i Det hvite hus for å diskutere hendelsene i Midtøsten, skriver nyhetsbyrået Reuters lørdag kveld. 

Read Entire Article