Banka opp kvinne – politiet meiner det er hatkriminalitet

1 month ago 13



Ei kvinne i slutten av tenåra blei måndag ettermiddag send til sjukehus etter å ha blitt overfallen på open gate i Ballangen. Det er ein tettstad i Narvik kommune.

Kvinna, som er av utanlands opphav, skal ha blitt sparka og slått med ein trekjepp.

Vitne til hendinga tok var på kvinne til ambulansen og politiet kom til staden.

– Det verkar for politiet som ei valdsutøving som er motivert av det vi kallar hatkriminalitet. Det er ikkje nokon relasjon mellom dei som tilseie at hendinga skulle skje. Det er på bakgrunn av etnisitet, hudfarge og religion.

Det seier politiadvokat i Narvik, Elisabeth Nutti.

Gjerningspersonen er ein mann i 20-åra. Politiet har pågripe han og vil framstille han for varetektsfengsling i morgon, ifølge Nutti.

Reiv ned palestinsk flagg

Mannen reiv også ned eit flagg i forkant av hendinga.

– Det var eit palestinsk flagg, seier politiadvokaten.

Kvinna og flagget har inga tilknyting til kvarandre, ifølge politiet.

Dei veit ikkje ennå kvifor han reiv ned eit palestinsk flagg, fordi han ikkje har forklart seg til politiet om akkurat det.

Mannen er ein kjenning av politiet, og ifølge Nutti gjeld det saker om truslar, vald og våpen.

– Det er nokre typiske lekamsfornærmingar, og truslar og vald mot offentlege tenestepersonar. Bæring av våpen på offentleg stad og kroppskrenking, seier ho.

Ein mann i 20 åra slo ned ung kvinne i Ballangen og reiv ned eit palestinsk flagg.

Gjerningsmannen blei i går framstilt for lege som skal ta stilling til den psykiske tilstanden hans.

Han er framstilt for lege, og så står det då att å få vite konklusjonen. Det er legen som må vurdere kva som skal gjerast med han, om han skal leggast inn til tvungen observasjon, seier politiadvokaten.

Siktinga kan bli oppjustert

På bakgrunn av dei foreløpige vitneobservasjonane og det som politiet fekk vite på staden, både frå fornærma og vitne, er den foreløpige siktinga hatkriminalitet.

– Vi kodar saker i forhold til kva som foreløpig ligg inne. Etter den foreløpige tittelen, sånn som han er nå, så er han koda som hatkriminalitet. Det er på bakgrunn av hudfarge, etnisitet og religion, seier politiadvokaten.

Skadane til den unge kvinna verka moderate i går. Ho hadde smerter i hovud og overkropp, og blei frakta til Universitetssjukehuset Nord-Noreg i Narvik. Der er ho framleis, ifølge Nutti.

– Den fornærma er innlagd på sjukehuset, så siktinga kan bli oppjustert til grov kroppsskade.

Publisert 27.08.2024, kl. 14.06 Oppdatert 27.08.2024, kl. 14.16

Read Entire Article