Kongehuset tilbakeviser Ingrid Alexandra-påstander

2 hours ago 4



Prinsessen valgte utdanningen som medfører 15 måneders tjeneste allerede i februar, opplyser kongehuset til NRK.

I forrige måned ble det kjent at prinsesse Ingrid Alexandra er ingeniørsoldat og skytter på stridsvogn, og at hun skal være i Forsvaret til april neste år.

Det fordi hennes tjenestestilling har 15 måneders tjeneste, og ikke 12.

Se og Hør har skrevet at kronprinsparet har vært pådrivere for at prinsesse Ingrid Alexandra skal forlenge sin førstegangstjeneste.

På forsiden av denne ukens papirutgave, som kom ut i går, er hovedsaken at «kongehuset tar grep», og at prinsessen «skjermes fra skandalene».

Bilde av Se og Hørs artikkel om prinsesse Ingrid Alexandra, der ukebladet skriver at familien har vært pådrivere for at hun skal bli lenger i Forsvaret, for å skjerme henne fra broren Marius.

Se og Hør har skrevet at familien har hatt et sterkt ønske om at prinsesse Ingrid Alexandra skulle bli lenger i Nord-Norge. Dette avviser Slottet.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

I tillegg skrev ukebladet i forrige uke at familien hadde vært pådriver for at hun skulle få utvidet førstegangstjenesten «for å skjerme henne fra Marius og hans utfordringer».

Kongehuset: – Det stemmer ikke

På spørsmål fra NRK om dette stemmer, avviser nå kongehuset det.

– Nei, det stemmer ikke, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet i en e-post til NRK.

Hun opplyser at det ble klart at prinsessen skal være i førstegangstjeneste i 15 måneder, og ikke bare 12, allerede i februar.

– Prinsessen søkte og fikk en tjenestestilling som ingeniørsoldat i februar 2024, en stilling som har 15 måneders varighet. Dette i likhet med de andre menige i hennes lag og kompani, skriver Varpe.

– Stillingen er dermed ikke forlenget, men har en varighet på 15 måneder.

Varpe bekrefter at kongehuset har vært i dialog med Se og Hør om dette.

Prinsesse Ingrid Alexandra på Skjold leir

Prinsesse Ingrid Alexandra startet førstegangstjenesten i Skjold leir i januar. Da hun møtte pressen i forrige måned, fortalte hun at hun hadde valgt en fagutdanning som har 15 måneders tjeneste.

Foto: Terje Pedersen / POOL / NTB

Se og Hør beklager til Slottet

Etter det NRK kjenner til, skal Se og Hør fredag 4. oktober ha blitt gjort oppmerksom på at påstanden om at prinsessen blir lenger i Forsvaret for å skjerme henne fra broren, ikke stemmer.

Fire dager senere er det likevel hovedsaken på denne ukens papirutgave, som også ble gjengitt på ukebladets nettsider.

Etter at NRK tok kontakt med Slottet, endret Se og Hør i går kveld den siste nettartikkelen, og beklaget feilen.

Vi har blitt kontaktet av Slottet, som påpekte feil i en av våre artikler. De har forklart dette grundig, og det viser seg at Se og Hør har gjort en feil. Vi har derfor korrigert artikkelen på nett, og vi vil publisere en rettelse i neste tirsdagsutgave av Se og Hør.

Det skriver ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør i en e-post til NRK.

Prinsesse Ingrid Alexandra besluttet allerede i februar å forlenge sin tjeneste i Forsvaret, og dette har ingen sammenheng med avsløringene rundt Marius. Vi har beklaget feilen til Slottet, legger han til.

Ulf Andre Andersen

– Vi har beklaget feilen til Slottet, sier ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør til NRK.

Foto: Christian Breidlid

NRK har også spurt Andersen hvorfor feilen kom på trykk på tirsdag denne uken når de ble gjort oppmerksom på feilen fredag, samt hvilken faktasjekk Se og Hør gjorde av sine opplysninger.

– Vi har gjort en feil. Og det skal vi selvsagt rette opp. Utover det har jeg ingen kommentar, svarer Andersen til det.

Artikkelen fra forrige uke er i skrivende stund ikke endret.

Forsvaret: – En dyktig soldat med gode holdninger

Kaptein Hågen Vangsnes, kompanisjef i Ingeniørbataljonen, beskriver prinsesse Ingrid Alexandra som en dyktig og moden soldat.

Prinsesse Ingrid Alexandra i Skjold leir sammen med kompanisjef Hågen Vangsnes

Kompanisjef Hågen Vangsnes og menig Alexandra, som er navnet prinsessen bruker i Forsvaret, sammen i Skjold leir i forrige måned.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Vi er veldig fornøyd med årets kontingent i pansret stormingeniørkompani 2 i Ingeniørbataljon. Prinsessen fremstår som en dyktig og moden soldat med gode holdninger, på lik linje med resten av kompaniet, sier Vangsnes til NRK i dag.

Oberstløytnant Lars Ø. Strøm, kommunikasjonssjef i Hæren, bekrefter at prinsesse Ingrid Alexandra valgte sin retning i Forsvaret i februar.

Prinsessa valgte allerede i februar å gå til pansret stormingeniørkompani 2, vel vitende om at denne avdelingen i sin helhet gjennomfører 15 måneders tjeneste.

Senere valgte hun tjenestestilling som skytter på CV-90 Stormingeniørvogn, og til slutt har hun offentlig stadfestet at hun vil stå 15 måneders tjeneste på lik linje med resten av laget og kompaniet sitt.

Publisert 09.10.2024, kl. 16.43

Read Entire Article