Wall Street starter kvartalet i minus

5 days ago 5


Børsene i USA gjorde det overraskende sterkt i september, som historisk sett er svak. Tirsdag er første handelsdag i oktober og dermed også starten på fjerde kvartal. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres

Årets siste kvartal starter med svak nedgang på børsene i USA. Det kommer etter et sterkt tredje kvartal, og i forkant av en spennende tid med fokus på presidentvalget i USA i november.

Slik ser det ut på de tre toneangivende indeksene rett etter åpning:

  • S&P 500-indeksen er ned 0,2 prosent
  • Dow Jones-indeksen er ned 0,3 prosent
  • Nasdaq Composites-indeksen er ned 0,2 prosent

Storstreik i USA-havner

I USA har ansatte ved 36 havner nå gått ut i streik, og flere havner stenges for første gang siden 1977. Det kan skape mye trøbbel både for den amerikanske økonomien og verdenshandelen, og ikke minst for shippingselskapene.

Analytikere har pekt på at en streik potensielt kan få store konsekvenser for fraktmarkedet, avhengig av hvor lenge den varer.

Ifølge Wall Street Journal er 45.000 havnearbeidere ute i streik. Havnene som rammes håndterer nærmere halvparten av USAs import og eksport.

Oljeprisfall

Oljeprisen faller 1,2 dollar for dagen til 70,8 dollar fatet. Bloomberg peker på at uroen i Midtøsten blir oppveid av svake markedsutsikter.

Produksjonen i Libya er ventet å komme tilbake, samtidig som det er forventninger om økt produksjon fra OPEC senere i år og bekymringer for svakere etterspørsel fra Kina.

På europeiske børser er det oppgang, og Oslo Børs er også positiv i ettermiddagstimene.

Read Entire Article