Voldberg tapte nær 100 mill. på aksjer i fjor

1 week ago 9


Tore Aksel Voldberg sin aksjeportefølje krympet videre i fjor.

Voldberg har i en årrekke vært en av de mest aktive investorene på Oslo Børs. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Fasiten for 2023 for den aktive investoren fremgår i ferske årsregnskaper for de heleide aksje-investeringsselskapene Skøien as og Dukat as.

De fikk et resultat på henholdsvis minus 84 millioner kroner og minus 14 millioner kroner. I tillegg fikk hans Aspestrand Eiendom et resultat på minus 0,5 millioner kroner. De tre selskapene ligger under holdingsselskapet Aspestrand Holding, som ikke har levert årsregnskap ennå.

Tapene for de to første investeringsselskapene er imidlertid en markant bedring fra året før, da det endte kraftig i minus med 827 millioner kroner og 171 millioner kroner.

– Forventer en del usikkerhet fremover

Voldberg gir noen kommentarer om finansmarkedene.

– Selskapet bedriver primært med finansielle aktiviteter og opplever usikkerhet i markedet og volatilitet i verdien av sine investeringer, blant annet som følge av geopolitiske forhold. I det korte og mellomlangsiktige bildet er det også renter, inflasjon og økonomisk vekst som setter agendaen i finansmarkedene, skriver han i regnskapene til Skøien og Dukat.

– Geopolitisk usikkerhet er og vil sannsynligvis i lang tid fremover være en bekymring markedene i større grad må lære seg å leve med. I tråd med dette forventer selskapet en del usikkerhet i tiden fremover, tilføyer Voldberg.

Krymper videre

Aksjeporteføljen til investoren har minsket i størrelsen, viser regnskapene.

Samlet er markedsbaserte aksjer bokført som 119 millioner kroner i 2023, ned fra 206 millioner kroner året før. I 2021 var tallet på 1,3 milliarder kroner.

Egenkapitalen i Dukat er per årsskiftet på minus 94 millioner kroner, mens den i Skøien er på pluss 18 millioner kroner, opplyses det.

– Selskapet har i 2023 pådratt seg et tap på 14 millioner kroner, og selskapets gjeld per denne dato oversteg dets samlede eiendeler med 93,7 millioner kroner. Selskapet har tapt all sin egenkapital og den økonomiske utviklingen følges tett. Styret er klar over sin handleplikt. Morselskapet og dets personlige aksjonær vil bistå med sikkerhet og likviditet ved behov, skriver Voldberg i Dukat-regnskapet.

Voldberg har i år blant annet handlet aksjer aktivt i Nordic Semiconductor, Hexagon Composites, Vår Energi, og Salmar. Han er registrert blant de 50 største aksjonærene i Aker Biomarine, Norbit, Ensurge Micropower og Gentian Diagnostics.

Read Entire Article