Viral dvergflodhest gir pengestrøm – har satt grense på fem minutter

1 week ago 6


 Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Dvergflodhesten Moo Deng har dratt titusenvis besøkende til dyrehagen hun er vokst opp i etter å ha blitt kjent på internett.

torsdag 26. september kl. 15:13

Navnet Moo Deng betyr «sprettent flesk» på thailandsk, og den lille krabaten har tatt internett med storm. Det har sikret dyrehagen den bor i, Khao Kheow Open Zoo, nesten en firedobling i billettsalget.

Moo Deng ble verdenskjent på Tiktok og Instagram på grunn av sitt søte - og litt frekke vesen. Det har resultert i en haug med memes, samt klær og artikler med bilder av den to måneder gamle flodhesten på.

Nå har det kommet så mange besøkende til dyrehagen, at de ansatte har måttet sette en grense på at besøkende kun kan få observere Moo Deng i fem minutter hver.

Dyrehagen har satt opp en livestream av flodhesten som går døgnet rundt, slik at ventetiden blir kortere for besøkende i kø, samt for fans som ikke fått møtt opp personlig.

– Inntektene vil bli brukt til vedlikehold i dyrehagen, sier en talsperson fra dyrehagen.

Dyrerettighetsgruppen PETA er ikke så begeistret for den positive oppmerksomheten rundt Moo Deng.

– Det er ingenting søtt med en baby som er født i fangenskap, har organisasjonen skrevet på sine nettsider.

Dvergflodhester er utrydningstruede dyr og er opprinnelig fra Vest-Afrika. Det er bare mellom 2000 og 2500 dyr igjen av arten i verden, ifølge Verdens naturvernunion.

Publisert: 26.09.24 kl. 15:10Oppdatert: 26.09.24 kl. 15:13

Relaterte emner

Read Entire Article