Vannscooter-ulykken: – For tidlig å si noe om dødsårsak

1 month ago 15


 Helge Mikalsen / VGDette er båten som politiet nå jobber med å avklare om har vært i ulykke med vannscooteren. Båtføreren er siktet for uaktsomt drap, og nekter straffskyld. Foto: Helge Mikalsen / VG

Skader på fartøyene tyder på at det har vært en kollisjon, men politiet vil vente med å konkludere.

torsdag 5. september kl. 10:25

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsaken til guttene. Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke kommet ennå, sier politiadvokat Øyvind Bore.

Onsdag sa Bore til VG at skadene på båten og vannscooteren tyder på at det har vært en kollisjon. Han sa samtidig at de ikke vil låse seg til én hypotese.

Bilde av Øyvind BoreØyvind Bore

Politiadvokat

– Per nå vet vi at opplysningene vi har ikke utelukker at fartøyenes kurser har krysset hverandre, og at det har blitt et sammenstøt, men det er for tidlig å trekke endelige konklusjoner om dette, sier Bore i en pressemelding torsdag.

Les også: Dødsulykken på Hidlefjorden: – Tyder på kollisjon

Ved 13-tiden søndag fikk politiet melding om vrakrester etter en vannscooter i Hidlefjorden, nord for Stavanger. Halvannen time senere ble Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) funnet omkommet i fjorden.

 Privat / PolitietNoah Østerhus Ask (16) (t.v.) og Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15). Foto: Privat / Politiet

Natten i forveien, ved 01.30-tiden, varslet en båtfører politiet og Hovedredningssentralen om at han hadde kjørt på noe i fjorden, uten at han visste hva det var, og sier han fikk råd om å kjøre videre.

Hovedredningssentralen vurderte aldri meldingen til å omfatte andre mennesker, og iverksatte ikke søk- og redningstiltak.

  VG-tipserDette bildet viser vannscooteren søndag. Foto: VG-tipser

Siste kjente observasjon av de avdøde er ved Tau omkring klokken 01.00 natt til 1. september.

– Taktisk jobber politiet nå med avhørene av dem som sist var i kontakt med de avdøde guttene. Det gjenstår fortsatt noen avhør, sier Bore.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article