Tidligere Harrods-sjef anklaget for flere voldtekter av ansatte

2 weeks ago 8


 Sang Tan / AP / NTBMohamed Al Fayed i 2010. Foto: Sang Tan / AP / NTB

Fem kvinner sier at de ble voldtatt av avdøde Mohamed Al Fayed da de jobbet ved det kjente London-varehuset.

torsdag 19. september kl. 12:04

BBC har snakket med mer enn 20 kvinner som var ansatte som sier at Mohamed Al Fayed forgrep seg seksuelt på dem, inkludert voldtekt.

– Mohamed Al Fayed var et monster, et seksuelt rovdyr uten noe moralsk kompass overhodet, sier en av kvinnene, ifølge BBC.

Mohamed Al Fayed døde i fjor, 94 år gammel. Han var opprinnelig fra Egypt, var tidligere eier av det kjente London-varehuset Harrods og fotballklubben Fulham.

Sønnen hans, filmskaperen Dodi Fayed, var kjæreste med Storbritannias tidligere prinsesse Diana. Han døde i august 1997, i samme bilulykke som prinsessen.

Dokumentarfilmen og podcasten «Al-Fayed: Predator at Harrods» samlet bevis for at Harrods, under Fayeds eierskap, ikke bare unnlot å gripe inn, men bidro til å dekke over overgrepsanklagene.

Harrods' nåværende eiere sier at de er «fullstendig forferdet» over anklagene, og at ofrene har blitt sviktet - noe butikken ba om unnskyldning for.

Fayed ble utsatt for anklager om seksuelle overgrep mens han levde. Politiet etterforsket flere anklager mot ham i 2015, men uten at det endte i en siktelse.

Publisert: 19.09.24 kl. 12:04Oppdatert: 19.09.24 kl. 12:04

Relaterte emner

Read Entire Article