Sveaas-leiren: 251 har meldt interesse for gruppesøksmål

1 week ago 6


Investor Christen Sveaas vil få med seg en lang rekke aksjonærer i et gruppesøksmål. Motparten mener Sveaas-leiren har satt i gang en propagandaaksjon.

Næringslivstoppene Kjell Inge Røkke (t.h.) og Christen Sveaas sine selskaper er representert ved advokater i retten torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB / Berit Roald / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Torsdag ettermiddag tropper et kobbel av advokater opp i Oslo tingrett.

Anledningen er striden om Solstad Offshore, der selskaper eid av investor Christen Sveaas og milliardær Kjell Inge Røkke kjemper mot hverandre. Det holdes nå planleggingsmøte om saken.

Striden handler om en omstridt redning av det Oslo Børs-noterte rederiet Solstad Offshore, der Sveaas har rettet anklager om forskjellsbehandling av aksjonærene.

Sveaas-leiren vil kreve erstatning for det de mener er tap som følge av refinansieringen i Solstad Offshore.

251 aksjonærer i Solstad Offshore har meldt interesse for å bli med på et eventuelt gruppesøksmål i saken, opplyser Kistefos-advokat Olav Perland.

Dette utgjør i alt 32 millioner aksjer, inkludert Kistefos’ aksjer. Totalt var det i overkant av 50 millioner aksjer i Solstad Offshore på det aktuelle tidspunktet.

Det betyr at over 60 prosent av aksjonærene har meldt en foreløpig interesse for å bli med på gruppesøkmål, ifølge Sveaas-leiren.

Les på E24+

Tre eksperter: Disse aksjene er best rustet for rentekutt

Reagerer på rekruttering av aksjonærer

Den oppsiktsvekkende milliardærkrangelen mellom investor Christen Sveaas og Kjell Inge Røkke har vart siden desember i fjor.

Mandag i forrige uke gikk Kistefos ut med en invitasjon til medaksjonærer i Solstad om å bli med på gruppesøksmål.

Les på E24+

Derfor kan Sveaas få med seg mange i Solstad-striden

Det reagerer motparten på, og fra saksøktes side uttaler advokat Per Ristvedt at de ser på dette som en propagandaaksjon.

«Kistefos vil gjennomføre søksmålet uansett, uavhengig av om det blir i form av et gruppesøksmål eller kun med Kistefos og andre interesserte aksjonærer som saksøkere», skrev Kistefos-sjef Bengt Rem på nettsiden Solstadskandalen.no, som Sveaas-leiren står bak.

De saksøkte partene har bestridt at det er grunnlag for noe søksmål.

Per fredag i forrige uke meldte Sveaas-leiren at de hadde fått med seg over 50 Solstad-aksjonærer på et eventuelt gruppesøksmål.

Retten har foreløpig ikke bestemt om saken kan fremmes som et gruppesøksmål.

– Full krig

Tidligere på dagen var det et tilsvarende møte i en parallell sak mellom Kistefos og meglerhuset Pareto Securities, som var rådgiver i transaksjonen.

Da ble temperaturen mellom partene beskrevet.

– Der er det full krig, sa Pareto-advokat Marius Gisvold om saken mellom Kistefos på den ene siden og Aker og Solstad-topper på den andre siden.

De to sakene kan bli slått sammen, men det er ikke avklart ennå.

Etter restruktureringen av Solstad-systemet ble selskapet delt i to, det gamle Solstad Offshore som fortsatt er notert på Oslo Børs og nye Solstad Maritime som etter planen skal børsnoteres.

Les også

Pareto-advokat om Sveaas-søksmål: – Man føler seg litt mobbet

Read Entire Article