Stolt-Nielsen venter lavere skipsrater i fjerde kvartal

4 days ago 7


Oslo Børs-rederiet venter at den nåværende tremånedersperioden vil gi svakere skipsrater på grunn av «laster som ble booket til lavere spotrater».

Illustrasjonsfoto av et Stolt-Nielsen-skip. Selskapet har i år seilt i et sterkt kjemikalietank-marked. Foto: Stolt-Nielsen

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Saken oppdateres.

Stolt-Nielsen legger onsdag frem tallene for tredje kvartaltredje kvartalStolt-Nielsen har avvikende regnskapsår. Deres tredje kvartal er månedene juni, juli og august..

  • Resultatet etter skatt landet på 99 millioner dollar, mot 90 millioner dollar i samme kvartal året før.
  • Driftsresultatet (ebitda) endte på 215 millioner dollar, mot 200 millioner dollar i samme periode i 2023.
  • Driftsinntektene ble 733 millioner dollar, mot 694 millioner dollar i tredje kvartal året før.

På forhånd var det ventet henholdsvis 101 millioner dollar, 220 millioner dollar og 738 millioner dollar, ifølge Bloomberg-estimater.

Stolt-Nielsen driver med kjemikalietankskip, men har også kjemikalievirksomhet innen blant annet terminaler og containere.

Rederiet skriver at «de langsiktige fundamentale forholdene for tilbud og etterspørsel i kjemikalietankmarkedet forblir støttende».

– Og vi forventer at produkttankmarkedet vil styrke seg mot slutten av året, noe som vil begrense påvirkningen av svingtonnasjesvingtonnasjeViser til skipstyper som kan brukes til flere forskjellige markeder. I dette tilfellet er det i hovedsak produkttankskip - som også kan brukes til å frakte kjemikalier. Hvis det er mer lønnsomt for produkttankskip å frakte kjemikalier skjer dette, og det vil igjen økte tilbudet av skip i fraktmarkedet og skape et mindre stramt forhold mellom tilbud og etterspørsel.. TCETCEMål på selskapets skipsrater på spot og kontrakt.-inntektene i tredje kvartal var på rekordnivåer, men fjerde kvartal, som fortsatt er sterkt, forventes å bli lavere, fremgår det.

– Laster som ble booket til lavere spotrater under det sesongmessig roligere tredje kvartalet, vil påvirke fjerde kvartals gjennomsnittlige TCE negativt. Spotfraktratene forventes imidlertid å hente seg inn mot slutten av fjerde kvartal og inn i 2025, tilføyes det.

Det fremheves at motvind fra geopolitiske hendelser fortsatt utgjør en risiko for kjemikaliefrakt-virksomheten, men at «de underliggende fraktratene forventes likevel å holde seg sterke på grunn av en balansert tonnasje- og etterspørselsutsikt».

Les på E24+

Hamstrer shippingaksje: – Attraktiv investering

– Kapasitet til å betale dobbelt så mye

ABG Sundal Collier fremhever i en analyse denne uken at skipsratene i kjemikalietank har falt fra høye nivåer gjennom sommeren, som omtales som velkjent at vanligvis skjer.

– Ratene er fortsatt opp 17 prosent år-over-år nå i september, skriver analytiker Petter Haugen.

Meglerhuset fremehver at Stolt-Nielsens guidingguidingSelskapets egne utsikter. for ratene i fjerde kvartal vil være sentralt for hvordan aksjekursen reagerer etter rapporten.

Petter Haugen i ABG Sundal Collier ble av Kapital kåret til beste shippinganalytiker i 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

ABG Sundal Collier venter et samlet utbytte fra rederiet på fire dollar per aksje for helåret 2024.

– Selv om vårt utbytte er høyere enn konsensuskonsensusAnalytikerkorpsets gjennomsnittlige forventning. For Stolt-Nielsens utbytte i 2024 er konseus på 3,3 dollar per aksje, ifølge Bloomberg., har selskapet kapasitet til å betale dobbelt så mye i 2024-25, ifølge våre estimater. Vi mener at enhver guiding i retning av en høyere utbetalingsgrad kan være en positiv katalysator for aksjekursen, skriver Haugen.

Det bestemte utbyttenivået blir kjent senere i år. For 2023 betalte Stolt-Nielsen et samlet utbytte på 2,5 dollar per aksje, fordelt på to utbytterfordelt på to utbytterDet ene ble kjent i november, mens det andre ble kjent i februar i år..

Les på E24+

Slik får du jobb i shippingbransjen

Positive analytikere

Stolt-Nielsen-aksjen steg kraftig frem til sommeren i år, men har siden snudd nedover.

Investorer har blant annet blitt mer kresne i shippinginvesteringene sine, etter at sektoren bredt har flerdoblet seg på børs de siste fire årene.

Analytikerkorpset er samstemte om at aksjen fortsatt bør kjøpes.

Alle de ni meglerhusene som dekker den har et høyere kursmål kursmål En forventning om hva aksjekursen vil stå i om ett år. enn dagens nivå, med et gjennomsnitt på 512,5 kroner per aksje. Aksjen står onsdag i 388 kroner, mens den på topp kostet 518 kroner.

Markedsverdien til selskapet er på i underkant av 23 milliarder kroner.

Stolt-Nielsen-sjef Udo Lange. Analytikere har tidligere i år trukket frem at han traff blink med å ha en høyere eksponering mot det sterke spotmarkedet enn tidligere. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Read Entire Article