Spillmilliardær har kuttet prisen på luksusbolig med 12,5 millioner

2 hours ago 2


Morten Klein (55) og kona gjør et nytt forsøk på å selge toppleiligheten på Majorstuen med et saftig priskutt.

Leiligheten i Middelthuns gate ligger i åttende etasje og har blant annet en terrasse på 91 kvadratmeter i hele leilighetens bredde. Foto: Oh Shots

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

– Dette er ikke en type leilighet som vi selger på én uke. Her vil vi ta oss den tiden vi trenger.

Dette uttalte eiendomsmegler Rikke Høien i Privatmegleren Première til Aftenposten, da spillmilliardær Morten Kleins luksusleilighet på Majorstuen i Oslo i mai ble lagt ut for salg med en prislapp på 56 millioner kroner.

Siden har ukene blitt mange uten at leiligheten har blitt solgt. Dette til tross for at prisantydningen har blitt jekket ned flere ganger. I august skrev DN at prisen på den 209 kvadratmeter store leiligheten hadde blitt kuttet med ni millioner kroner – fra 56 til 47 millioner kroner.

Les på E24+

Fra null til millioner: Slik lyktes Trond (56) på børsen

Nå er leiligheten lagt ut for salg på nytt med en prisantydning på 43,5 millioner kroner. Dette er halvannen million mer enn Klein og kona betalte da de kjøpte leiligheten ny i 2022.

– Vi har valgt å sette ned prisen da det har vært bra interesse for leiligheten, men de potensielle kjøperne har indikert at prisen har vært noe høy, skriver Morten Klein i en tekstmelding til E24.

Megler Rikke Høien skriver i en e-post at interessen for boligen har vært god.

– Grunnen til priskutt er at tilbakemeldingene fra interessenter har vært at boligen er litt dyrere enn hva de er villige til å betale, skriver hun.

Siden Morten Klein og konas leilighet på Majorstuen først ble annonsert i markedet, har prisen blitt kuttet med 12,5 millioner kroner. Foto: Rolf Øhman / Aftenposten

Søkkrik på gambling

Klein har tidligere uttalt at han og kona ønsket å flytte tilbake til Torshov, hvor paret hadde beholdt sin leilighet, fordi de savnet miljøet der.

55-åringen flyttet i begynnelsen av 1990-tallet til Oslo. Da fikk han seg jobb som bartender og dørvakt på Soria Moria på nettopp Torshov. Senere drev han sin egen bar på Grünerløkka. Han drev også «Baren», som var åsted for en av Norges første realityserier.

Gjennom utelivet kom Klein inn i bransjen med spilleautomater. Han bygget opp spillselskapet Norgesautomaten og ble senere storaksjonær i det svenske kasino- og spillselskapet Cherry. Selskapet ble tatt av børs for 9,2 milliarder kroner for fem år siden.

Nå driver investoren Klein Group med investeringer i både eiendom, spillselskaper, krypto og IT. Bladet Kapital anslår at Kleins formue er på 2,4 milliarder kroner.

Read Entire Article