Spetalen kjøper seg videre opp i Saga Pure

1 week ago 11


Det børsnoterte investeringsselskapet har siden fornybarsatsingen ble vraket blitt brukt til hovedeier Øystein Stray Spetalens private aksjehandler.

Spetalen er en aktiv investor på Oslo Børs. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres.

Spetalen-selskapet Tycoon Industrier har kjøpt 2,5 millioner aksjer i Saga Pure til en kurs på 1,274 kroner per aksje, ifølge en børsmelding fredag. Totalt beløper kjøpet seg til rundt 3,2 millioner kroner.

Tycoon Industrier eier etter kjøpet i overkant av 45 millioner aksjer i Saga Pure. Spetalen eier også drøyt 173 millioner privat. Også tidligere i september lastet han opp med aksjer.

Nær to år  har gått siden Saga Pures investeringsmandat ble utvidet fra grønne investeringer til også «distressed assets».

Alt av grønne investeringer på Oslo Børs er blitt kastet vekk. Og så langt det har det ikke blitt varslet noen satsinger på selskaper i trøbbel.

Selskapet selv har heller ikke lettet på sløret utover at det «fortsetter å implementere det utvidede mandatet med et fokus på kapitaldisiplin og selektive investeringer». Det har imidlertid handlet aktivt i kjente Oslo Børs-selskaper som Lerøy Seafood, Equinor, DNB, Höegh Autoliners og Vistin Pharma.

Aksjonærer har tidligere kritisert situasjonen og omtalt det som en «tålmodighetsprøve».

Read Entire Article